Felhívás!

Háromszoros felüladózás

Háromszoros felüladózás Kovászna megye

Csúnyán néz ki ugyan a volt Hungária szálló épülete, de kissé elszámolta magát a városháza: csupán 300 százalékos adót róhatnak ki a postahivatal tulajdonosára.
Sepsiszentgyörgy képviselőtestülete legutóbbi ülésén döntött az 1918. December 1. utcai gondozatlan ingatlan felüladózására vonatkozó decemberi határozat kiigazításáról. Decemberi ülésén a helyi tanács 400 százalékos felüladózást határozott meg a városközponti postahivatal székhelyeként működő ingatlan, a volt Hungária szálló esetében, ám idővel kiderült, hogy elszámolták, mivel a vonatkozó, az állagát felmérő pontrendszer szerint a műemléképület tulajdonosára csak 300 százalékos adót róhatnak ki.
Mint arról beszámoltunk, a városháza a leromlott állagú ingatlanok korszerűsítését többletadóval próbálja ösztönözni. Az idén összesen hat elhanyagolt sepsiszentgyörgyi épület után kell a tulajdonosoknak többletadót fizetniük, ám ha nem kezdik el a felújítási folyamatot, akkor az adott ingatlan esetében az elkövetkező években is többlet­adót ró ki az önkormányzat. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.