Felhívás!

Harmincezer lejes büntetés egy szekér szemétért

Harmincezer lejes büntetés egy szekér szemétért Kovászna megye

30 ezer lejre bírságoltak egy hulladékot szállító szekerest csütörtökön Oltszemen, ugyanakkor a járművét is elkobozták.

A hatóságokat Bodok község polgármestere értesítette arról, hogy egy férfi kommunális hulladékot, textíliákat és műanyagot szállít egy szekér segítségével Oltszem területén.

A Kovászna megyei környezetvédelmi őrség ellenőrei a bodoki rendőrőrs képviselőjével közösen szálltak ki a helyszínre, ahol a szükséges ellenőrzések elvégzése után 30 ezer lej értékű bírságot róttak ki a szekeresre, illetve elrendelték a szállítóeszköz elkobzását is. A hulladék megsemmisítését/értékesítését szakcégre bízzák.

A környezetvédelmi őrség felhívja a figyelmet, hogy a hulladék nem törvényes módon való szállítása és tárolása bírsággal és a szállítóeszköz elkobzásával büntetendő.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 23., 22:31
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Na kitettek magukért az őrök.Az a baj, hogy ez kevés, aki “engedéllyel” viszi mezőre a szemetet, azt nem fogják megbüntetni? Vagy éjszaka a sötét leple alatt?

 • User
  Dátum: 2021. április 24., 16:08
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Szeretném tudni, hogy miért volt szükséges ilyen hatalmas büntetés kirovására, miért kell a rendőrséget is értesíteni és a környezetvédők mit tettek azért, hogy elkerüljék a hasonló károsodásokat, megelőzzék vagy elhárítsák. Meg kellene nézni, hogy ők maguk mennyire ismerik a törvényt és megfelelő módon alkalmazzák-e, mert büntetni mindenki tud, de megelőzni a károkat az már nehezebb.

 • User
  Dátum: 2021. április 25., 20:00
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Hoppá!!Álljunk csak meg…Nem egy szekér szemét van el szórva megyénkben!Hanem ezer négyzet méterenként EGY SZEKÉR!! A büntetés nagyon”BARÁTI”volt. Bravó,legyen már valaki aki rendet akar tenni a megyénkben