Felhívás!

Hanna ismét a dobogón

Hanna ismét a dobogón Kovászna megye

Idén huszadjára szervezték meg az Eötvös József Kárpát-Medencei Középiskolai Szónokversenyt, amelynek aranyérmese a kézdivásárhelyi Rancz-Gyárfás Hanna lett.

A verseny idei célja az volt, hogy a diákok szóbeli kommunikációs-retorikai képességét fejlesszék, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudatukat és anyanyelvszeretetüket erősítsék. A megmérettetés alkalmat adott a diákoknak arra, hogy gyakorolják a beszédhelyzetnek megfelelő, kulturált nyelvi viselkedést, az önálló ítéletalkotást, saját véleményük érvelő kifejtését.

A verseny témáját Hosszú Katinka úszó ihlette: „Van, aki szeret, van, aki utál, attól függ, mit akarnak látni benned. Légy önmagad, csak így tanulhatod meg, ki kedveli azt, aki valójában vagy!”

Kézdivásárhelyről, a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjai közül hárman vettek részt a szónokversenyen, amelyet végül online tartottak meg a járványügyi helyzet miatt. Az első helyezést Rancz-Gyárfás Hanna érte el, Kovács Andrea negyedik, míg Len Balázs nyolcadik lett.

–Meglepődtem az eredményen, egyáltalán nem számítottam rá. Szerencsére az idei témát nagyon magaménak éreztem, könnyedén tudtam azonosulni vele, egyből jöttek az ötletek. Szónoklataimban általában nyíltan elmondom véleményem az adott témáról, személyes tapasztalatokról beszélek, és a zsűri idén értékelte ezt. Szeretek részt venni különböző versenyeken, így mindig új tapasztalatokkal gazdagodom – mondta aranyérmesünk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások