Felhívás!

Gyűjtsd a matricákat!

Gyűjtsd a matricákat! Kovászna megye

Egyre több gyerek csatlakozik Sepsiszentgyörgyön a Lábbusz Programhoz, ezen a héten már több mint százan gyalogoltak reggelente az iskolába. Érdemes kitartónak lenni, mert aki megteszi, értékes nyereménytárgyakat kap.

Ezen a héten ismét a kutyás gazdik és a négylábúak kísérik iskolába a gyerekeket, akik egyre többen vannak. A szervezők díjazzák is azokat, akik kitartóak és minden reggel gyalogolnak, a kis matricák összegyűjtéséért nyereménytárgyak járnak. A külön füzetbe gyűjtött 15 sárga matricáért kulcstartót lehet kapni, 20 darabért bögre jár, 40 darab összegyűjtése után esernyő vagy esőkabát jár. Azok, akik ötven napig járnak gyalog, és begyűjtik a matricákat, hátizsákot kapnak, a legtöbbet érő 100 pontért pedig kerekes hátizsák jár.

A tavaly tavasszal indított program egyre sikeresebb, most már mint­egy 80 gyerek jár rendszeresen gyalog az iskolába, akiket felnőttek kísérnek. Voltak már orvosok és kórházi alkalmazottak, színészek, újságírók, politikusok is, a felnőtt csapat hétről hétre változik. Jövő héten a Kovászna megyei rendőrség munkatársai lesznek a csapatvezetők, de további önkéntesek is jelentkezhetnek. A menetrend előre meghatározott útvonalakon halad át, az indulás minden reggel ugyanabban az időpontban történik a gyűjtőpontoktól, ahol az önkéntesek várják a gyerekeket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.