Felhívás!

Gipsz és alma ajándékba!

Gipsz és alma ajándékba! Kovászna megye

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban is gyereknapot tartottak, most óvodások tekinthettek be az egészségügyi intézmény mindennapjaiba, felfedezték a különböző osztályokat, és gipszet is kaptak ajándékba.

Szerdán a sepsiszentgyörgyi Benedek Elek Óvodából 66 gyerek látogatott az egészségügyi intézménybe.
A gyerekek először az ortopédián, majd a labor és analízis, radiológia és orvosi imagisztika részlegen, később pedig a mentőállomáson is megfordultak. Belépéskor minden gyerek kapott egy térképet, majd a helyszíneken egy-egy matricát is.

A felfedezők az ortopédián igazi, emberi csontokat láthattak, az orvosok megmutatták, hogyan kerül fel egy törött végtagra a gipsz, a felhasznált anyagot pedig meg is tarthatták emlékbe. A szólás úgy tartja, hogy napi egy alma az orvost távol tartja, így a gyerekek egy-egy almát is kaptak.

A látogatás a laboratóriumban folytatódott, ahol egy mikroszkóp segítségével megnézhették a baktériumokat (képünkön), és azt is megértették, hogy a kézmosás, amit a szülők olyan gyakran emlegetnek, miért hasznos. A mentőállomáson dolgozó kollégák segítségével a gyerekek a mentőautók belsejét is alaposabban szemügyre vehették, elmagyarázták nekik, hogy mikor kell mentőt hívni a 112-es segélyhívó számon, illetve azt is, hogy mikor kell szirénát és villogót kapcsolni.
A látogatás utolsó állomásaként a radiológusok megmutatták a röntgen és a mágneses rezonancia-képalkotó gépeket, hogy miként jelennek meg a belső szervek az eszközökön.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.