Felhívás!

Furcsa jelenség

Furcsa jelenség Kovászna megye

„Még dédapáink sem éltek meg ilyent, hogy ekkora hidegben havazzon, ez nehezíti a munkánkat” – fejtette ki érdeklődésünkre Máthé László, a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője.

Mindig, mindenhol akadnak elégedetlenkedők: lapunkat tegnap azzal a panasszal keresték fel, hogy havasak a járdák a megyeközpontban. Azt már csak halkan je­gyezzük meg, hogy éppen hevesen havazott, amikor a panaszos bejárt a szerkesztőségünkbe.
Máthé László, a Tega Rt. vezetője elmondta, a törvény értelmében, a havazás elállta utáni 24 órában kell letakarítani a járdákat. Ez a lakosságra is érvényes, azokra, akik nem kötöttek szerződést a hóeltakarító cégekkel.
– Ilyen jelenség, miszerint -10 Celsius-fokban is hevesen havazik, szerintem még a dédapáink idejében sem volt Háromszéken. A só sajnos -7 Celsius-fokon dolgozik, illetve a csúszásgátló sem fejti ki kellőképpen a hatását ilyen körülmények között. Jelenleg a Tega Rt. 60 embere, 8 járdaseprője, illetve 8 hóeke (amelyből hat sós homok, kalcium-klorid szóró-rendszerrel is el van látva) dolgozik a hó eltaka

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.