Felhívás!

Forduljanak a munkaügyhöz

Forduljanak a munkaügyhöz Kovászna megye

Varrodai alkalmazottak panaszai kerültek szóba a minap a baróti tanácsülésen. Dimény László tanácsos a napirendi pontok utáni, a város különböző gondjainak megvitatására szánt időben szólalt fel.

A városatya azt tette szóvá – anélkül, hogy megnevezte volna, melyik cégről van szó –, hogy a varrodai alkalmazottakat túlóráztatják, ráadásul nem fizetik ki nekik ezeket a túlórákat, és olyan munkások is vannak, akik a sürgősségre kerülnek a stressz, a túlterhelés miatt.
– Nem ártana, ha mi is megnéznénk, mi történik a vállalat kapuin belül – javasolta kollégáinak.
Lázár-Kiss Barna polgármester válaszában úgy fogalmazott, magáncégről lévén szó, a baróti önkormányzat nem szólhat bele a vállalat belügyeibe, és az sem mellékes, hogy ez a cég „a legnagyobb munkaadó Baróton”.
– A megoldásért forduljanak a munkaügyi felügyelőséghez az alkalmazottak. Jómagam is találkoztam a vezetőséggel, de nem említették, hogy ilyen gondok lennének – fűzte hozzá.
Miután más tanácsos nem szólt hozza a témához, Dimény annyit fűzött hozzá: „a bajokat nem fogják soha említeni, az alkalmazottak közül pedig ki meri megtenni, hogy a munkafelügyelőséghez panaszt intézzen?”

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. március 7., 8:42
  ÉRTÉKELÉS: 24

  A munkafelügyelőségnek már csak erre a tanácsosi felvetésre már ma ellenőrzést kellene tartania az egyébként könnyen azonosítható cégnél, nem kellene várnia semmilyen feljelentésre. “Autosesizare!” A szúrópróbaszerűen kiválasztott munkásokkal álljanak szóba négyszemközt, nézzek meg a túlórák törvényességét, azok kifizetését, s hozzák nyilvánosssságra a vizsgálatuk eredményét. Következőkor már nagyobb bizalommal fordulnak a felügyelőséghez az emberek!

 • User
  Dátum: 2017. március 7., 22:35
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Lázár Kiss Barna urat eddig sem sokan tartották sokra, de ezután az idióta kijelentése után még ennyire sem fogják, remélhetóleg. Mert aszongya, hogy:
  ” Jómagam is találkoztam a vezetőséggel, de nem említették, hogy ilyen gondok lennének” – fűzte hozzá.
  Polgármester úr! Valamit félreértett, de kurvául: NEM az alkalmazottak túlóráztatják a vezetőséget, hanem FORDÍTVA! Ergo: a vezetőség nem fog panaszkodni önnek, a szerencsétlen, kiszolgáltatott, alulfizetett melós pedig azért nem fog, mert nem mer!
  Más: az, hogy a cégvezetőség, ezen belül a kiskirály mesterek, mesternők, munkavezetők vagy hogy a fenébe nevezik ezeket a hajcsárokat – agyonhajszolják a melóst, az már nem a vállalat belügye, hanem közösségi ügy! És egy közösségi ügyben a magas polgármesteri hivatalnak KÖTELESSÉGE intézkedni! Emberek, családanyák egészsége, sőt élete van veszélyben!

  Egy ilyen kijelentés után civilizált országokban egy magára és becsületére valamicskét adő tisztségviseló lemond!

  Nem lehetne eztet a Lázárurat kirúgni és Dimény Lászlót megtenni polgármesternek?

 • User
  Dátum: 2017. március 8., 5:10
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ez nemcsak Baroton van igy,a munkasnoknek nem fizetik a tulorakat,de annal jobban az ordibalo mesternoknek, akik ezert indokolatlanul is tuloraztatnak.