Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fontos a háromszéki diákok biztonsága

Fontos a háromszéki diákok biztonsága Kovászna megye

A kiskorúak védelme, valamint a diákok testi épségének megóvása és biztonságos közlekedésük szavatolása érdekében tevékenykedtek a rendőrök az elmúlt héten Háromszék tanintézményeiben. Az akciók több mint száz egyenruhás bevonásával zajlottak, és mintegy nyolcszáz diák és tanár vett részt azokon.

Rendőrök biztosították az oktatási intézmények környékét a tanórák megkezdésének és befejezésének idején, egyrészt, hogy megelőzzék a nagyobb tömegek kialakulását és az ebből fakadó esetleges incidenseket, másrészt, hogy jelenlétükkel növeljék a közösség biztonságérzetét. Emellett a közlekedési szabályok betartását is vizsgálták a gyalogosok, a gépjárművezetők és a diákok szállítását végző sofőrök körében.

A hatóságiak ugyanakkor tanácsokkal látták el, illetve ellenőrizték az iskolák és óvodák őrzéséért felelős személyzetet, hogy a diákok biztonságát veszélyeztető események alkalmával egységesen lépjenek fel. Górcső alá vették továbbá a tanintézmények szomszédságában található, élelmiszert árusító egységeket is, felhívva az alkalmazottak figyelmét a jogszabályok betartására, különösen az alkoholtartalmú italok és dohánytermékek kiskorúaknak történő árusítására vonatkozóan.

A belügyi alkalmazottak találkozókat tartottak az iskolák és óvodák képviselőivel az intézményközi kapcsolatok erősítése érdekében, és szerepet vállaltak olyan munkacsoportokban, amelyek az iskolai biztonság kérdéskörével foglalkoztak. Ezen túlmenően a rendőrök a tanórák során olyan témákat vitattak meg a diákokkal és a tanárokkal, mint az iskolai bántalmazás, a való életbeli és online zaklatás, a tiltott szerek használata és a közlekedésbiztonság.

A fent említett tevékenységek a 2023–2024-es tanév teljes ideje alatt folytatódnak – közölte a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. október 10., 9:17
  ÉRTÉKELÉS: 12

  A gyerekeket kiskoruk óta a szülők meg kellene tanítsák, hogy a gyalogatjaronal atkeleskor megállunk és szetnezunk balra és jobbra . Csak azután lépnek le a gyalogatjarora hogy ha a közeledő autó lassít és nem a telefont bújva hirtelen 90 fokos iranyvaltoztatast csinálunk és lelépünk a gyalogatjaronal.

  • User
   Dátum: 2023. október 10., 9:27
   ÉRTÉKELÉS: 5

   A felnőtt sofőrt pedig arra tanították az iskolában és az szerepel a törvényben is, hogy a gyalogátkelőt figyelmesen közelítjük meg és ha a közelben gyalogos van akkor lassítunk. Településen 30-ra, azon kívül 50-re.

   • User
    Dátum: 2023. október 10., 23:20
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Ha jol szamoltam akkor az auto 30 km/h sebessegnel 1 masodperc alatt csupan 8.3m halad elore, 1 masodperc habozas a sofor reszerol es maris bekovetkezik a szerencsetlenseg, ha csak a sofor lelekjelenetere bizza a szulo a gyereke eletet, mert az a torveny, hogy a sofor kell lassitston az atkelo kozeleben. En a gyerekemet arra tanitottam, hogy az atjaronal alljon meg, nezzen szet es ha csak az autok lassitanak akkor keljen at meg a villanyrendornel is. Inkabb kessen el, minthogy baleset erje.

    • User
     Dátum: 2023. október 11., 16:38
     ÉRTÉKELÉS: 0

     Azt is számolja akkor ki, hogy milyen sérülést okoz a baleset 30-nál és 50-nél. 30-nál 3 métert repül, 50-nél 12-öt, ami már halálos kategória lehet. Ha már 20 km/h-ra le tud fékezni, akkor lehet egy lábtöréssel megússza.
     A sofőr meg figyeljen oda.

 • User
  Dátum: 2023. október 11., 20:42
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Várjuk a fotókat a diákokkal! 1ik kézben cigi, másikban energiaital!!!!
  Szünetekbe senki nem tud parancsolni a gyereknek! Legtöbb iskola ki is engedi a gyereket cigizni, inni🤣