Felhívás!

Folyton akadnak környezetszennyezők

Folyton akadnak környezetszennyezők Kovászna megye

Január első és szeptember utolsó napja között a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Őrség nem kevesebb mint 261 ellenőrzést ejtett meg, és közel 600 ezer lejre bírságolt különféle szabálysértések miatt. Lapunk a részletekről kérdezte Cândea Lucian-Florin főfelügyelőt.

A főfelügyelő elmondta, a legtöbb ellenőrzés során – 78 alkalommal – azt firtatták munkatársai, hogy az érintett vállalkozók betartják-e az engedélyekben, szabályozásokban pontosan leírt működési feltételeket, ezt követte a különféle feljelentések következtében megejtett terepezés, e célból 46 alkalommal vonultak vizsgálódni. Megtudtuk, hogy az előző évekhez viszonyítva egyre csökken a fényképekkel dokumentált feljelenté-sek száma, igaz, ezek sem jelentettek különösebb garanciát, hiszen korábban volt már példa arra is, hogy a fényképen szereplő, jól látható rendszámtáblájú jármű tulajdonosa csak rosszkor, rossz helyen tartózkodott, amikor lencsevégre kapták, végül igazolódott, nem ő a környezetszennyező – magyarázta Cândea.

– Idénről egy sepsiszentgyörgyi ellenőrzést emelnék ki, ha emlékezetesebb incidensekről beszélünk: a cég szabálytalanul bontott el autókat, veszélyes hulladékokat tárolt, végül 100 ezer lejre bírságoltunk. Az autóbontásnál különféle veszélyes hulladékok keletkeznek, amelyeket leggyakrabban szabálytalanul dobnak el – avatott be.

Rámutatott, hogy az évek során ugyan csökkent a környezetszennyezők száma, de még mindig sokan felelőtlenek, ezzel is magyarázható, hogy január-szeptember között megyénkben 22 alkalommal figyelmeztettek, és 46 esetben, összesen 588,8 ezer lej értékben bírságoltak az őrség munkatársai, továbbá 3 szekeret és egy haszonjárművet is elkoboztak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.