Felhívás!

Főépítész az alagút végén

Főépítész az alagút végén Kovászna megye

Égető gondja a megyének, hogy nincs főépítésze, és nincs olyan jelentkező sem, aki a szigorú feltételeknek eleget tenne.

Három hete mondott le az ideiglenesen kinevezett volt főépítész, Niste Gabriel, azóta szünetel az építkezési és bontási munkálatok engedélyeztetése azon háromszéki településeken, amelyeknek nincs urbanisztikusa – és a többség ilyen.  Henning László, a megyei tanács alelnöke arról tájékoztatott, hogy a Kovászna Megyei Építészeti Főfelügyelőségről a közalkalmazottak mobilitására vonatkozó törvény szerint egy műépítészt – értesüléseink szerint Riti Rault – átkértek a megyei önkormányzathoz. Az ő ideiglenes, 3 vagy 6 hónapos főépítészi kinevezését szeretnék elérni Bukaresttől, aktáit már elküldték jóváhagyásra, azt várhatóan 10 napon belül megkapják.

Végleges alkalmazásának egyelőre akadálya, hogy ő sem szerepel a Romániai Urbanisztikusok Jegyzékében (vagyis nem rendelkezik urbanisztikai pecséttel). Az említett testületbe csak vizsgával lehet bejutni, ennek időpontja még nem ismert. Ha majd sikerrel veszi a vizsgát, állandó jelleggel is betöltheti a főépítészi pozíciót.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások