Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Fiatalok a porondon

Három fiatal tanácsosjelöltet mutatott be tegnap délutáni sajtóértekezletén Antal Árpád, bizonyítandó, hogy olyan fiatalok (is) szerephez jut(hat)nak, akiknek „eddig semmi közük nem volt az RMDSZ-hez”.

Hirdetés
Hirdetés

Sipos Dóra Viola a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem közgazdasági szakán szerzett oklevelet, folyamatosan szerepet vállalt a Kolozsvári Magyar Diákszövetségben.

– Célom, hogy megmutassam a társaimnak, hogy ebben a városban vannak lehetőségek. Létrehozunk egy online applikációt, ahol a fiatal mindent egy helyen megtalál: a munka-, pályázati és szórakozási lehetőségeket is, de lakhatási körülményeket is. Ezt kibővítjük azzal, hogy itteni cégeknél gyakornoki lehetőséget szerzünk a diákoknak, mert akkor tanulmányaik végén jó eséllyel konkrét állásajánlatot kapnak, és valószínű hazajönnek – vázolta elképzelését a huszonéves jelölt. 

Néhány évvel idősebb Jakab István Barna repülőmérnök, aki bukaresti egyetemi évei után „nekiindult a nagyvilágnak”, Hollandiában, a világ legnagyobb repülőgép-irányító központjában dolgozott, de rájött, hogy neki „itthon van dolga”. Egy bukaresti Blue Air „kitérő” után, jelenleg a Vidombáki Nemzetközi Repülőtér egyik projektmenedzsere.  

– Azt szeretném, hogy Sepsiszentgyörgynek olyan bicikliútjai, parkjai legyenek, mint az európai kisvárosoknak, s azon fogok dolgozni, hogy ki tudjuk használni egy 300 ezres nagyváros szomszédságát – mondta a fiatalember.  

Hozzájuk képest Ambrus Zsombor igazi „veteránnak” számít, négy éve tagja a városi tanácsnak, a jogi bizottság elnöke, a Pro Economica Alapítvány helyi irodájának a vezetője. 

– Elsősorban az üzleti jogban szerzett ismereteimmel és a nemzetközi szervezetekben szerzett tapasztalatommal szeretném segíteni a tanács munkáját – nyilatkozta Ambrus Zsombor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.