Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Felpörgetni az oltáskampányt

Felpörgetni az oltáskampányt Kovászna megye

Június 27-én tartják az időközi választásokat Uzonban – jelentette be kedden Kovászna megye prefektusa. Dr. Ráduly István Dulányi-Balogh Szilárd és Cosmin Boricean alprefektusokkal, valamint Gheorghe Neaguval, a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Hivatal igazgatójával tartott közös sajtóértekezletet.

A választási folyamat elkezdődött, a jelöléseket legkésőbb június 7-éig kell benyújtani, a választási kampány június 12-én indul, és június 26-áig tart – ismertette a prefektus.

Hirdetés
Hirdetés

– Természetesen a bélyegző a választó kezében van, oda üti, ahová akarja, és senki felül nem bírálhatja döntését. De nem mindegy, hogy ki fogja átvenni a vezetést Uzonban. Egy jó csapat előkészített tíz pályázatot, és szerencsés lenne, ha olyan embert választanának, aki meg tudja ezeket valósítani, és persze újakat tud kezdeni. Egy karakteres, kemény személyiség kell, mert más nem állja meg a helyét – vélekedett a prefektus.

Dr. Ráduly István gratulált a sepsiszentgyörgyi női kosárlabda-csapatnak, miután ötödször is megnyerte a román bajnokságot.

– Én úgy számolom, hogy a Sepsi–SIC hatszor nyert bajnokságot, hisz tavaly utcahossznyi előnnyel zárták az alapszakaszt, és végül – más országoktól eltérően – nem hirdettek bajnokot, pedig megérdemelték volna. Gratulálok a Sepsi OSK-nak is, hisz éppen hogy lemaradt a labdarúgó-bajnokság dobogójáról. Azt gondolom, hogy nem csak a helyezések számítnak, hanem legalább ennyire fontos, hogy az élsportolók min­dig is példaképek a fiatalok számára, és az említett eredmények nyomán egyre több gyerek kezd el sportolni, ami egyértelműen nyereség a megye számára – mondta a prefektus.
Ami az oltási kampányt illeti, Ráduly úgy fogalmazott: „minden eszközt meg kell mozgatni” azért, hogy ne lassuljon le az ütem.

– A nagyobb baj vidéken van, ezért „ki fogjuk vinni” az oltást az emberekhez. Szerdán indul az első ilyen csapat Mikóújfaluba, a következő település pedig Vargyas lesz – nyilatkozta Ráduly István, aki hozzátette: csak az oltás révén győzhetjük le a járványt, csak akkor nyerhetjük vissza normális életünket, ha elérjük a nyájimmunitást.

Kifejtette: a kormányhivatal honlapján már magyar nyelven is elérhető minden Covid19-járvánnyal kapcsolatos anyag, hisz fontos, hogy az emberek ilyen – szó szerint – életbevágó információkhoz anyanyelvükön férjenek hozzá.

Cosmin Boricean alprefektus az oltási kampánnyal kapcsolatban megjegyezte: most folynak az egyeztetések a Sepsi Value Centerrel arról, hogy egy következő hét végén háromnapos oltási maratont szervezzenek, ahol előjegyzés és sorban állás nélkül, minden személyi igazolvánnyal jelentkező, 18 évnél idősebb személy megkaphatja a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett vakcinát.

Dulányi-Balogh Szilárd alprefektus „száraz számokkal” összegezte a megyei földosztó bizottság tevékenységét. Elmondta: 1991-től 2020 decemberéig 49.420 birtoklevelet állítottak ki összesen 112.431 hektár termőterületre, és 20.439 birtoklevelet összesen 106.810 hektár erőterületre. Felhívta a figyelmet arra, hogy összesen 51.762 hektár területre a helyi földosztó bizottságoknál „vannak elakadva” az iratok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások