Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fellépnek az áremelés ellen

A koronavírus-járvány kezdete óta bizonyos kereskedelmi termékek ára folyamatosan nő, olyan is van, amelyet a korábbi ár 4–5-szöröséért kínálnak. Egyes üzletvezetők úgy döntöttek, bojkottálják a forgalmazók, gyártók ügyködését.

Szándékosan nem szereznek be bizonyos termékeket a Bani Market vezetői – jelezték a közösségi oldalukon a vásárlók felé. Mint írták, nem véletlen, hogy üzleteikben hiánycikk a mostanában igen keresett kékszesz vagy kézfertőtlenítő kendő. Ennek oka ugyanis, hogy a gyártók, forgalmazók nem riadnak vissza attól, hogy 100 százalékkal is megemeljék áraikat.

A cég vezetősége elnézést kért a vevőktől, amiért ezek az árucikkek hiányoznak, de mint mondták, addig nem szándékoznak változtatni ezen, míg a gyártók nem szabályozzák áraikat, és nem térnek vissza az egy-két hónappal ezelőtti áraikhoz.

Hirdetés
Hirdetés

– Felkérek minden kereskedelmi egységet, hogy amennyiben lehet, védjük vásárlóinkat az ilyen termelőktől, és amíg az árakat nem igazítják vissza a régi szintre, ne vásároljunk tőlük semmilyen terméket – írta Benedek Ervin.

A gond az, hogy a vásárlókban úgy tudatosult, hogy a kisboltok szándékosan és önkényesen drágították meg ezeket az eszközöket, termékeket, holott az áremelésért a gyártók okolhatóak.

Egyébként ellenőrzi a fertőtlenítőszerek hirtelen drágulásának ügyét a versenytanács, az ők feladatuk megfigyelni és kivizsgálni, ha nyerészkedés miatt, megalapozott indok nélkül emel árat gyártó, forgalmazó vagy kereskedő egy-egy termék esetében. Az elmúlt időszakban leg-inkább a fertőtlenítő szerek és eszközök ára ment fel, de kereslet így is van ezekre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük