Falunap versenyekkel

Falunap versenyekkel Kovászna megye

A hétvégén Köpecen is falunapot tartottak. A szombati eseményeket a falu sportpályáján rendezték meg, ahol többek között favágóversenyt, fogatosok számára ügyességi versenyt, továbbá rönkhúzóversenyt is szerveztek.

A vetélkedőket nagy érdeklődés övezte, a versenyzőket sokan biztatták a „pálya széléről”, ki bekiabálással, ki üdvrivalgással próbált hozzájárulni ahhoz, hogy kedvenc versenyzője jobb időt érjen el.
A favágóversenyen, ami láncfűrészes próbából, fahasogatásból, farönkcipelésből, valamint egy szeg fejszeéllel történő elütéséből állt, a Torjáról érkezett vendégek diadalmaskodtak, ők szerezték meg az első és a harmadik helyet is. A dobogó legmagasabb fokára Kovács Gábor állt, második egy tekerőpataki versenyző lett.
A fogathajtásnál már voltak főfogatosok és segédek is, ők időre kellett végighajtsanak a versenypályán, úgy, hogy meghatározott helyre egyszer be kellett tolassanak, majd néhány, cövekekkel jelzett kaput kellett kikerüljenek, ahhoz, hogy végül az egyenes szakaszbeli hajrában célba érhessenek, amit, a verseny egyik felügyelője karlendítéssel jelzett az időmérőnek. A farönkökből kialakított dobogó legmagasabbikára ifjú Bokor Imrike fogatos állhatott, őt Baló Zoltán és Egyed Gyula fogatosok követték. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.