Felhívás!

Falu a városban

Falu a városban Kovászna megye

Tehénbőgéstől volt hangos vasárnap Sepsiszentgyörgy főtere. A szebbnél szebb állatok nagy sikert értek el a gyerekeknél, akiknek biztosan rögzült, hogy a reklámbeli lila tehénnel mégiscsak lehet valami gond.

„A tévében a lila tehén nem is tehén, mert az egy marha” – mutatott rá a különbségre az ötéves Zselyke, aki boldogan vakargatta egy szelíd boci orrát.

– Apósoméknál, Bodokon láthatott tehenet, juhot eleget, de most mégis rácsodálkozik, hogy ezek milyen nagyok és tényleg azok – mondja a szemlátomást városi édesapa, aki valószínű maga is tömbháznegyedbeli gyerekként és nem az állatok között nőtt fel.

Orbán Miklós, az AgroSic Egyesület elnöke arról beszélt, hogy közelebb próbálták hozni a város(iaka)t a falu(siak)hoz, hogy minél több helyi termék jusson el minél több helyi fogyasztóhoz.
Daniel Botănoiu, a mezőgazdasági minisztérium államtitkára „nagyszerű rendezvénynek” ítélte az eseményt, és ígéretet tett arra, hogy október 16-tól a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) megkezdi az előlegek kifizetését a gazdáknak, december 1-jétől pedig az elszámolásokhoz is hozzájutnak.

Az AgroFeszt idei kiadására holnapi lapszámunkban részletesen visszatérünk. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.