Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Évszakhoz „öltözött” városfelirat és párakapuk

Évszakhoz „öltözött” városfelirat és párakapuk Kovászna megye

Kézdivásárhely főterén a KÉZDI felirat „új ruhája” is jelzi, hogy nyár van a javából, ennek megfelelően a helyi önkormányzat párakapukat szerelt fel a hőség elviselhetőbé tétele érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

„A zöldövezet-karbantartás folyamatos a városközpontban és a KÉZDI felirat is nyári színeket kapott” – jegyezte meg Szilveszter Szabolcs alpolgármester elöljáróban. Hozzátette, az udvartereket „lépésről lépésre” kockakövezik, ugyanakkor az ivóvíz- és szennyvízhálózat bővítése során járhatatlanná vált udvarterekben felmart aszfaltot hintenek el, hogy használhatóvá tegyék azokat az ott lakók számára.

A polgármesteri hivatal szecessziós műemléképületének felső részén kisebb helyeken omladozik a vakolat. „A fém burkolólapok alá bekerült az esővíz, majd a fagy is tette a dolgát és néhán helyen, így a bejárat, illetve a terasz feletti részen meghibásodott a fal, ám hamarosan kijavíttatjuk azt” – mondta.

A város több pontján is párakapukat szereltek fel, így a városközpontba, a Wegener Parkba, illetve a Petőfi Sándor és Kossuth Lajos utcák kereszteződéséhez, melyek lehetővé teszik, hogy az arra járók felfrissüljenek, könnyebben elviseljék a júliusi hőséget.

Fotó: Kézdivásárhely önkormányzata

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. július 20., 10:44
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Hat ez kell parakapu:) aztan meg a nyugdijas bele esik a godorbe a haza elott! Mert a tanacs rendbe tart mindent:)mar csak a parakapu hianyzott es tiszta Svajc ami itt van!

 • User
  Dátum: 2023. július 20., 11:34
  ÉRTÉKELÉS: 8

  A KEZDI felirat uj ruhaja mennyibe kerul?Ami penzt ra koltenek egy ket evbe abbol az osszegbol a foter kockakoveit ujra lehetne rakni es igy jarhatova tenni azt.!!!Na de a „a barati ceg” is megkell hogy eljen az „oltoztetesbol”!

 • User
  Dátum: 2023. július 20., 16:32
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Hát az biztos,hogy azt az esést amit az egyenletlenül lerakott piskóta köveknek köszönhetek nem fogom elfelejteni mert életem egyik legnagyobb esése volt

 • User
  Dátum: 2023. július 20., 18:53
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ilyen vízárak mellett a párakapu pénzkidobás. Nem lesz semmitek és boldogok lesztek!mondta K. Schwab. A mondat első felén komolyan dolgoznak az előljárók!

  • User
   Dátum: 2023. július 21., 11:39
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Számoljonk egyet, jó uram! Ha a párakapu percenként kifúj két liter vizet – mert többet nem – akkor az óránként 120 l. Mondjuk, műkszik napi 10 órát: az kapunként 1200 liter, vagyis alig több, mint egy köbméter naponta kapunként. Vegyük úgy, hogy működött júl. 1-től és működni fog augusztus végéig. 62 nap. Az 74,4 m3 erre az időszakra, kapunként. Elenyésző mennyiség. Ha egy, egyetlenegy ember – lehet, hogy pont ön – megmenekül a hőgutától ennek köszönhetően, már megérte. Összehasonlításképpen: egy négytagú család budilehúzásra számított havi vízszükséglete 2 m3 körül alakul. Ez csak a város mintegy 4000 tömbházlakásában 8000 m3 havonta. S ez csak azért, hogy a „végtermékeinket” elvezessék egy csövön valaki másnak az orra alá… Úgyhogy ne sajnálja…

 • User
  Dátum: 2023. július 20., 19:18
  ÉRTÉKELÉS: 4

  35 fokban nyomom az ipart kint,hogy otthon a családomnak tudjak, mondhatni, jó élhetést és be fizetni az adót. És ilyen „hírek” jönnek szembe. Hát tudjátok mit … Vicc kategória. Alig várom, hogy olyan „szintre” jussak,itt kint, hogy a családom tudjam kihozni magam mellé. Röhögő görcs és sírás fog el egyszerre… És nem egyedül vagyok így… Észhez kellene térni kedves politikusok.

 • User
  Dátum: 2023. július 21., 17:43
  ÉRTÉKELÉS: -1

  A táskában lévő fél liter hideg víz életet ment. A párakapu nem. Nem kell orvos legyél, hogy tudjad, hogy a pára növeli a hőségérzetet. Vagy estig alatta maradsz, aztán hazamész!