Felhívás!

Emberhiány a munkaügynél

Emberhiány a munkaügynél Kovászna megye

A nemrég megjelent törvénymódosítások eredményeként az idei év „slágere” a szürkemunka visszaszorítása lehet – mutatott rá érdeklődésünkre Ördög Lajos, Kovászna Megyei Munkaügyi Felügyelőség igazgatója.

Ördög Lajos megyei főfelügyelő elmondta, a járványügyi szigorítások miatt náluk is megugrott az ellenőrzések száma, olyan körülmények között, hogy alkalmazotthiánnyal küszködtek és küszködnek, jelenleg is minimum öt új alkalmazottra lenne még szükség ahhoz, hogy gördülékenyebben működhessenek.

– Tavaly a logisztikánk sajnos nem javult, illetve minimális szinten újult az informatikai rendszerünk. Az autóparkunk továbbra is elavult, a négy járműből csupán egy 7 éves, a többi 15 éves. Ellenben bővült a hatáskörünk, új feladatot kaptunk a szürkemunka ellenőrzése, bírságolása, visszaszorítása terén. Év végére az eljárási rend is elkészült, így már előre borítékolható, hogy ez lesz az idei év „slágere”, ezen a téren ellenőrzünk majd. De a minimálbér esetében is születtek módosítások, ezek betartását is nyomon követjük idén – részletezte Ördög, hangsúlyozva, a minimálbérek terén a törvény nem tér ki az emelés összegére, így az alkalmazott és a munkaadó kell megegyezzen a pontos summában.

Ami a munkaerőhiányt illeti, az év utolsó napjaiban megjelent egy törvénymódosítás, amelynek köszönhetően végre versenyvizsgákat írhatnak ki, hamarosan egy informatikusi állást hirdetnek meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.