Felhívás!

Elvitte a vihar

Hetven ember kereste fél napnál is tovább azt a francia siklóernyőst, akit a vihar messze sodort eredeti céljától. A tulajdonképpen szerencsésnek mondható fiatalembert Kommandó helyett Vrancea megyében találták meg.

A 112-es egységes segélyhívószámra vasárnap este fél kilenckor érkezett egy hívás, miszerint eltűnt egy siklóernyős. A francia fiatalember a Brassó melletti Bolnokról indult, és Kommandóra akart eljutni. Utoljára 15 óra 30 perckor látták Papolc és Csomakőrös között.

– A francia férfival a levegőben találkozott hét helyi siklóernyős, aki már többször repült Brassóból Kommandóra. Rádió adóvevőn vették fel vele a kapcsolatot, és tudták meg, hogy hasonló célt követ. Hirtelen azonban vihar támadt, amely „szétszórta” az ernyősöket. A hét helyi sportoló némi eltéréssel mégis megérkezett Kommandóra, francia társukkal azonban semmilyen módon nem tudták felvenni a kapcsolatot. Egy ideig maguk keresték, azután telefonáltak az 112-re – mondta el megkeresésünkre Tolvaj Marius. A Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője hozzátette: miután életveszélyben lévő emberről volt szó, azonnal keresésére indultak.

Hajnali ötig keresték, majd reggel hét órától mintegy hetven tűzoltó, csendőr, rendőr, hegyimentő és civil folytatta az akciót. Végül a médiában megjelent hírek hatására egy greşui (Vráncsa megye) panziós telefonált, hogy nála van a francia. Mint kiderült, a szél elsodorta, este lezuhant, és mintegy 20 kilométeres éjjeli gyaloglás után, amely alatt szerencséjére nem találkozott medvével, reggelre „esett be” a fogadóba. A helyszínre érkező kézdivásárhelyi mentőcsapat elsősegélyben részesítette a nyakkörnyéki fájdalmakra panaszkodó férfit, aki mindet összevetve szerencsésen megúszta a kalandot.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.