Felhívás!

Első helyen zárta az alapszakaszt a Sepsi–SIC

Első helyen zárta az alapszakaszt a Sepsi–SIC Kovászna megye

Hibátlan mérleggel zárta a női kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszát a bajnoki címvédő Sepsi-SIC, miután szerda este behúzta a Szatmárnémeti VSK elleni rangadót. A pontlevonással sújtott sepsiszentgyörgyiek ezzel a győzelemmel biztosították be első helyüket az A-értékcsoport rangsorában, így vezető pozícióból várják a középszakaszt.

A szatmárnémeti találkozó előtt pontegyenlőség volt a két csapat között, így a rangadó nem kisebb téttel bírt, mint a listavezető pozíció megszerzése. Ennek megfelelően nagy volt az izgalom a mérkőzés elején, több dobás kimaradt, de miután belelendültek a felek, parázs csatát vívtak egymással, ahogy az a bajnokság két legjobb együttesétől elvárható volt.

Az első negyedet a pontosabban célzó szatmáriak nyerték 17–11-re, majd a második tíz percben megkezdte a felzárkózást a Sepsi–SIC. Ghizilă egy triplával kiegyenlített 25-nél, illetve Mîrne-Nagy is bevarrta, amit kellett, így nagyszünetre teljesen nyitottá vált a találkozó (27–25). A harmadik szakasz elején nem tudott gyűrűbe találni a sepsiszentgyörgyi alakulat, a hazaiak tíz ponttal is elhúztak, amikor a mieink megrázták magunkat, és sikerült kiegyenlíteni, elsősorban Mîrne-Nagy palánk alatti játékának köszönhetően, nemsokára pedig a vezetést is átvették, és nem engedték ki a kezükből a mérkőzés végéig.Végeredmény: Szatmárnémeti VSK – Sepsi–SIC 60–64 (17–10, 10–14, 19–26, 14–13).

Az A-értékcsoport végeredménye: 1. Sepsi-SIC 18 pont (10 győzelem/0 vereség), 2. Szatmárnémeti VSK 17 (7/3), 3. Brassói Olimpia 15 (5/5), 4. Aradi ICIM 14 (4/6), 5. Târgoviște 14 (4/6), 6. Kolozsvári U 10 (0/10).

Szombaton rajtol a bajnokság második szakasza, amely 2019. március 23-ig tart. Az első körben a Sepsi–SIC szabadnapos, december 29-én viszont a Konstancai Phoenix-et fogadja. Az A-értékcsoport kiegészül a B-jelűből feljutó Konstancai Phoenix-szel, a csoport megnevezése ezentúl Piros csoportra változik, és immár hét együttessel folytatódik. A B-értékcsoport ezentúl Sárga címszó alatt, hat csapat számára folytatódik. A középszakaszban is oda-visszavágós rendszerben játszanak, majd a legvégén a Sárga csoport első helyezettje, illetve a Piros csoportbeliek vívják a rájátszást.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.