Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elkészül-e a bölcsőde és az uszoda Kézdivásárhelyen?

Elkészül-e a bölcsőde és az uszoda Kézdivásárhelyen? Kovászna megye

Kézdivásárhelyen márciusban láttak hozzá egy a tervek szerint augusztusban elkészülő bölcsőde felépítéséhez, emellett az uszoda építéséhez is hozzáfogtak. Bokor Tibor polgármestert arról kérdeztük, hogyan érinti az RMDSZ kormányból való távozása ezeket a beruházásokat.

Hirdetés
Hirdetés

Kézdivásárhelyen március 14-én tette le Cseke Attila akkori fejlesztési miniszter a Gábor Áron Szakképző Líceum udvarán építendő bölcsőde alapkövét, majd ugyanaznap az uszoda kivitelezési szerződését is aláírta Manuela Irina Pătrășcoiu, a Nemzeti Befektetési Vállalat (CNI) elnöke és Bokor Tibor polgármester. „Az biztos, hogy nem fognak olyan gördülékenyen menni a dolgok, ahogy eddig mentek, hiszen egy jól szervezett minisztériummal volt szerződésünk” – szögezte le az elöljáró, megjegyezve, bármelyik minisztériumban cserélődnek az emberek, időre van szükség, amíg kialakul egy új rend, mindenki megszokja a saját feladatkörét, és adott esetben beletanul abba.

„Mi végezzük a dolgunkat, ahogy eddig, és meg vagyok győződve, hogy amennyiben lesznek is akadályok, előbb-utóbb meg tudjuk valósítani mindazt, amit célul tűztünk ki. Az uszodánál, bár lassan, de haladnak, a bölcsőde építése meg annyira előrehaladott állapotban van, hogy azt megállítani nem lehet. Úgy vélem, másfél hónap múlva megtörténhet az átadás, amire Cseke Attila volt fejlesztési minisztert is meghívom, hiszen az ő kezdeményezésére épül” – hangsúlyozta Bokor.

Az elöljáró szerint a bölcsőde építését már nem lehet megállítani

A polgármestert arról is kérdeztük, az általa említett technikai akadályok mellett számít-e politikai akadályokra. „Nem az első eset, amikor az RMDSZ kénytelen hátralépni, nem vesz részt a kormányzásban, és ellenzékből kell majd felállni. Lassan meg is szoktuk. Nem hiszem, hogy ez különösebb gondot okozna.”

Úgy véli, a következő időszak bármely kormánykoalíció számára borzasztóan nehéznek ígérkezik, hiszen, ha minden igaz, jövőben legalább ötször kell az embereket az urnák elé hívni, mert az elnökválasztás legalább kétfordulós lesz. „A következő esztendő jórészt ezzel telik majd el, így inkább egymással foglalkoznak majd a kormányt alkotó pártok. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy egy hajóban evezve kibírják a választásokig. Hat hónapnál többet nem adok a PSD–PNL kormánykoalíciónak, biztos, hogy lesz cirkusz” – összegzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2023. június 21., 13:37
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Az tul optiimista az a 10 ev, de egyebkent Kezdivasarhelyre nem uszoda kellene hanem jo sok munkahely mert ha van melo lehet utolag lubickolni akar a Kaszon patakaban is de , hogy ha bezarnak a konfekciok akkor jaj neked Kezdivasarhely !!

 • User
  Dátum: 2023. június 27., 9:19
  ÉRTÉKELÉS: 0

  De az uszdara szánt pénzt ezért el kell költeni,aztán ha mégse valósul meg a fel építés,ez azért van mert az RMDSZt ki tessékeltek a kormányból.Es ha jönnek majd a választások,majd a választó polgárok lesznek a felelősök mert nem mentek el elegen szavazni.