Felhívás!

Elhunyt a fertőzött személy

Elhunyt a fertőzött személy Kovászna megye

Háromszéken is áldozatot szedett a nyugat-nílusi láz. A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban elhunyt az a kézdivásárhelyi személy, akit a vírus fertőzésének gyanújával szállítottak múlt héten Sepsiszentgyörgyre.

A halálesetet megerősítette a kórház vezetősége is.
– Valóban elhunyt az a kézdivásárhelyi beteg, akit nyugat-nílusi lázzal hoztak Sepsiszentgyörgyre. A vírusfertőzést a bukaresti laboratórium is megerősítette – mondta el megkeresésünkre dr. Antal Álmos, a kórház orvos-igazgatója.
Dr. Antal hozzátette: az ember esetében védőoltás nincs, gyógyszer ellene nincs. A vírusfertőzés influenzaszerű tünetekkel jár (magas láz, erős fejfájás, izomgyengeség, hidegrázás, fáradtságérzet, fényérzékenység), főleg legyengült immunitású személyeken vesz erőt, az esetek kevesebb mint 1%-ában okozhat kóros agytörzsi elváltozásokat.
A betegség emberről emberre nem terjed. Megelőzésképpen a szúnyogcsípések ellen kell elsősorban védekezni – ajánlják az orvosok, akik javasolják továbbá a lakosságnak, hogy szereljenek szúnyoghálót az ablakokra, használjanak rovarirtó szereket a lakásban és a ház körül, távolítsák el a lakás környékéről a hulladékot, szárítsák ki a pincéket, és kerüljék a vizes, mocsaras helyeket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.