Hirdetés
Hirdetés

Elhárult az akadály az uszodaépítés útjából

Elhárult az akadály az uszodaépítés útjából Kovászna megye

A bukaresti táblabíróság döntése értelmében biztossá vált az Országos Befektetési Társaság (CNI) becslése szerint 130 millió lejt kóstáló kézdivásárhelyi uszoda építőjének kiléte.

A tavaly meghirdetett közbeszerzés győztese a CNI döntése értelmében a MIS Group Kft. által vezetett tordai cégcsoport lett, ám az első és második helyezett ajánlata között mindössze 80–85 ezer lej különbség volt, és a másodikként végzett besztercei konzorcium december 29-én, éppen a fellebbezési időszak lejárta előtt a Közbeszerzési Panaszok Tanácsánál (CNSC) benyújtotta keresetét.

Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere attól tartott, amennyiben a versenytárgyalás megismétléséről születne döntés, az egy újabb elvesztegetett évet jelenetene, ám a bíróság február elsejei, megfellebbezhetetlen végzésében elutasította a felperes keresetét, zöld utat adva a közbeszerzés győztesének az építéshez. Az elöljárót a CNI vezetője tájékoztatta, miután megkapják a hivatalos végzést, kötelesek a győztes ajánlatát újraértékelni, és azzal minden akadály elhárul az építkezés útjából.

A céhes városbeli uszoda építéséhez 2006-ban láttak hozzá, majd, miután 2008-ban leálltak a munkálatok, a kormány 2021 augusztusában döntött az építés folytatásáról.

Fotó: Bartos Lóránt

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2023. február 3., 19:14
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Persze, hogy nem kell, miért is érdemelne meg a kézdi lakos egy uszodát. A szentgyörgyi, a gyergyószentmiklósi megérdemli, ők megbírják. Nekünk még csak gondolni sem szabad uszodára, mi? Jaj, de sanyarú sors, míly visszafogó erő… minek a fejlődés, jó volt az úgy sportcsarnok, műjégpálya nélkül es. Minek az es? Itt úgysincs, aki ússzon. Há’nem? Miért, laknak egyáltalán a városban?

 • User
  Dátum: 2023. február 4., 16:38
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Hajra, hajra!!!! Nagyon jo HIR!!!! pERSZE, hogy kell az uszoda, mar hogyne kellene… Az egy nagyon szep es egszseges sport, ugy a fiataloknak, mint az idosebb korosztalynak. Csak mar lenne kesz minel hamarabb!!! majd meglatjak a ketelkedok, h szep lassan megoldodnak a problemak is, futes, stb… Csak nem akadunk fenn ilyen kis apro aggalyoskodasokon… Szepen beindul, majd jarnak az osztalyok, iskolasok, felnottek, en szemelyesen NAGYON, DE NAGYON ORVENDEK!!! (EGY 59 eves okos no)… 🙂

 • User
  Dátum: 2023. február 7., 14:28
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Nagyszerü hír.Már nevetséges volt a helyzet.Itt ott amott már kisebb falvakban is épült fedett uszoda nálunk még egy nyári strand sem létesült.Reméljük hogy nem kell tíz évet várni mig elkészül.