Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elégedetlenek a dálnoki EMSZ-es tanácsosok

Elégedetlenek a dálnoki EMSZ-es tanácsosok Kovászna megye

Sajtótájékoztatón reagáltak a hétfői tanácsülésen történtekre Muzsnai László és Nagy Bogyó Mihály, a dálnoki tanács EMSZ-es tagjai, Bálint József, a párt területi szervezetének elnöke és Fazakas Péter, a sepsiszéki szervezet elnöke. Mint tegnap írtuk, egy határozattervezet meg nem szavazása kavarta fel az indulatokat a helyi önkormányzatban.

Hirdetés
Hirdetés

Az EMSZ-es tanácsosok nem bólintottak rá másfél millió lej felhasználására, mert nem volt elég világos a számukra annak eredete és rendeltetése. Miután magyarázatot kaptak, megszavazták a vonatkozó tanácshatározatot, ám előzetesen egy prefektusi fejmosásban is részesültek a jelen lévő dr. Ráduly Istvántól, amit nagyon rossz néven vettek.
– Önkormányzati képviselőként az a szerepünk, hogy legyen kérdésünk, javaslatunk, értékeljük a napirendi pontokat és a lakosság érdekében döntsünk – mondta Muzsnai László. – Ha nem tiszta számunkra, miről szól egy döntés, nem szavazhatjuk meg, különösen, ha pénzről van szó – magyarázta az első mandátumánál levő tanácsos.

Muzsnai – az együttműködésre való készségüket bizonyítandó – felsorolta, miben sikerült előrelépni a községben a múlt évben (óvodaépület bővítése, felújítása, kultúrotthon javítása, egyházak támogatása, betonozott sánc, parkoló kiépítése). Kifejtette, közös döntéssel kell előrehaladni, valami meg nem valósulásának felelősségét áthárítani egyik vagy másik pártra szerinte gyávaságra vall.

Nagy Bogyó Mihály tanácstag kissé erősebben fogalmazott: a polgármester nem reagál a kezdeményezéseikre, így arra sem, hogy fogászatot hozzanak létre a községben egy helyiségben, amelyikből ki kellene lakoltatni a rég nyugdíjas volt őrsparancsnokot, ezzel is késlekedik az elöljáró. Mérlegház készítését is javasolták, de ennek nincs megfelelő hely a polgármester szerint.
– Csak az az elvárásunk, hogy vegyen emberszámba bennünket a polgármester, beszéljünk meg minden közösségi érdeket szolgáló intézkedést – követelte Muzsnai.

Fazakas Péter kifejtette, a prefektusnak nem hatásköre megdorgálni a tanácsosokat, csupán az, hogy a tanácshatározatok törvényességét ellenőrizze, illetve tanácsot adjon, ha segítséget kérnek tőle bizonyos ügyekben. A dálnoki helyzetre térve elmondta, vidéken az önkormányzatokban legtöbbször mezőgazdasággal foglalkozó emberek ülnek, nem róható fel nekik, ha nincs rálátásuk pénzügyi mérlegekre, erre van szakapparátus, jelen esetben a könyvelő. Ha a tanácsosok már januárban megkapták volna a szükséges magyarázatot, már akkor megszavazták volna a költségvetést, mert nem a hátráltatás a céljuk, tisztában vannak vele, hogy ha a polgármester munkáját akadályozzák, akkor a község előmenetelét is gátolják. Viszont ha valós együttműködést szeretnének, a községvezetés vegye figyelembe, hogy az EMSZ által megszerzett 45%-nyi szavazathoz járna egy alpolgármesteri tisztség, „ez lenne a normális”, ezt rég el kellett volna fogadni – fogalmazott Fazakas.

Bálint József szóvá tette, hogy a kormánymegbízott befolyását érvényesítve „autópálya-mentessé” tette az uzoni földeket más helységek kárára, valamint hogy a frakcióegység megbontására biztatja az EMSZ-eseket. Ezt ott is megtehetné – több joggal és tisztességesebben –, ahol az RMDSZ-esek vannak többségben – szúrt oda a prefektusnak. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. február 11., 1:37
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ejjhajj, Isten őrizzen az olyantól, akinek a dolgát így felviszi, mint Muzsnainak. Dálnok el van veszve tőlük az egész EMNTvel együtt. Olyanok olyanok ezek mint a farkas a mesében, először csak az egyik lábát dughassa be az ajtón, utána a másikat, és lám lám már követelőzik is. Egyetemet végzett és fogalma sincs a dolgok működéséről, tegyenek oda olyat akkor, aki az egyetemen tanult, nem csak elvégezte, mint ő, ha baj van csak kifogásokat keres, de csak a haveri brancs kerülhet be oda. Nem ő a legélesebb kés a fiókban az tuti! Nem látszik rajta az egyetem, a koszon kívül nem ragadt rá semmi, inkább földművesnek kellene maradnia, akármennyi diplomát szerez. Jól is tette dr. Ráduly István, hogy jól megdorgálta őket, tetőtől talpig nagytudású szakember.
  Ha az EMNTben lenne egy valamire való ember is akkor már önszorgalomból is, ha már széke van, nem az lenne a dolga, hogy minden döntés előtt ő már töviről hegyire ismerje a dolgokat, nemcsak szavazás napján zsebredugott kézzel még szavazni sem tud, mert fogalma sincs a dolgokról, mert bámul, mint borjú az új kapura. Fizetést ezek is a semmire kapják!

 • User
  Dátum: 2022. február 13., 13:10
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Nem is csodálkozom, hogy a polgármester nem akar ilyen tudatlanokkal közösködni. A piszkos munkát áthárítsák másra, ha baj van felelősséget ők sosem tudnak vállalni. Amikor meg más a munka oroszlánrészét elvégezte akkor ők, mint a hiénák a húsosfazék körül, mennek kötekedni, csak a szájukat mossák, ez nem jó meg az.
  Remélem, hogy Muzsnainak ez a mandátuma az első, de az utolsó is lesz és kerül valaki értelmesebb is, mert nem idevaló erre a tisztségre. Kész cirkusz ez addig, röhejes. Ne csodálkozzon, ha nem veszik emberszámba, értelmi szinten, tudásban kéne jeleskedni, mert kritizálni bárki tud. Ennyi erővel Erzsi nénit a piacról is oda lehetne tenni, aki retket árul, neki lehet jobb ötletei lennének és nem kezdene követelőzni!

 • User
  Dátum: 2022. február 13., 14:21
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Muzsnai tenyleg palyat tevesztett, maradnia kellene a mezogazdasagnal es mas tanultabbat nala odaengedjen es ne foglalja foloslegesen azt a szeket

 • User
  Dátum: 2022. február 14., 10:46
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nem értem, hogy kerülhet be egy ilyen tanácsba és máris elégedetlenkedik, holott azt sem tudja miként működnek a dolgok. Nem csak ő az elégedetlen, hanem mi is, de az ő munkájára, hozzáállására. Tanácsos szék mellett gazdálkodik is, jut arra is ideje, a hivatalra azért nem jut elég idő. A kettő nem fér össze együtt, de be kellene látnia, hogy inkább gazdálkodjon, mert a kettő egyszerre nagyon nem megy.
  Egy régi kabaréjelenet jut eszembe erről, amikor a gondos feleség otthon keményen egésznap dolgozik, süt, főz, takarít, várja haza a férjét, aki munkanélküli, estére megérkezik haza „jó pityókáson” és elkezd rögtön kötekedni, hogy ez nem jó meg az nem.

 • User
  Dátum: 2022. február 14., 17:55
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ezek szerintem azt se tudtak hol vannak melyik vilagon elnek nemhogy donteni tudjanak. Ugy latszik tanacsos barki lehet aki tud elegedetlenkedni nem szamit mirol kell dontest hozni telepulestol fuggetlenul barki barhonnan betoppanhataz ulesre vegzettsegtol fuggetlenul barmikor.