Hirdetés
Hirdetés

Egyneves listák is lesznek

Egyneves listák is lesznek Kovászna megye

A kézdiszéki és erdővidéki jelöltek bemutatása után annak is utánanéztünk, hogy a sepsiszéki településeken kik indulnak harcba a polgármesteri székért (vagy csak némi átmeneti hírnévért).

Hirdetés
Hirdetés

A megyeszékhely vezetését áhítják a legtöbben, a negyedik mandátumot megpályázó jelenlegi polgármester, Antal Árpád mellett, aki továbbra is az RMDSZ jelöltje, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) a környezetmérnök Tatár Imolát, a Szociáldemokrata Párt (PSD) a biztosítási szakember Constantin Laurențiu Teacat indítja, a liberális párt az elektromérnöki végzettségű Liviu Comãneci jelenlegi városi tanácsost, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) Milik Ottó volt alprefektust, a Pro Románia Párt a tanár Nina Seceleant, a Népi Mozgalom Pártja (PMP) pedig Marius Cojocaru építészmérnököt nevesítette jelöltjeként.

Több községben is hosszabbítanának a jelenlegi elöljárók, többek között Uzonban dr. Ráduly István, aki mellett polgármestert jelölt a Pro Románia Párt is Gocsman Rãsãndel személyében, a Liberális Párt Kloos Paulát nevezte a versenybe, míg a PMP Iorescu Toadert. Árkoson újra jelöltette magát az RMDSZ-es Máthé Árpád, versenyben van az EMSZ képviseletében Koós Izabella is. Kökösben is folytatná a munkát az RMDSZ által nevezett Tãras Silviu, riválisa a PMP-s Pãtrunjel Gabriel, utóbbi párt tanácsoslistát is letett. Illyefalván Fodor Imre jelenlegi polgármester mellett Komán László (EMSZ) és a PMP-t képviselő Iancu Nicolae neve szerepel a jelöltlistán. Málnáson Szotyori Angéla funkcióban lévő polgármester asszony ezúttal az RMDSZ-t képviseli (korábbi mandátumát a Magyar Polgári Párt színeiben nyerte, de RMDSZ támogatottsággal), kihívója Mihály Attila Mátyás helyi tanácsos (EMSZ).

Kőröspatakon Kisgyörgy Sándort (RMDSZ) váltaná az EMSZ-t képviselő Para Magor Róbert, jelenlegi tanácsos, de a PMP se maradna le, Flechianu Oana Flavia személyében állítanak versenytársat, viszont a polgármester is megőrizné funkcióját. Gidófalván, mint arról már írtunk, a megbízott polgármesterként a községet vezető Jancsó Ernő (RMDSZ) mellett párttársa, a függetlenként induló Porzsolt Levente is elvállalná a település további sorsának igazgatását, Máthé István önkormányzati tanácsos pedig az EMSZ nevében indul, amelyik teljes tanácsosi listát is letett. Végül ellenfelek nélkül áll a választási listákon Mikóújfalu, Bodok, Sepsibükszád és Maksa polgármestere, Demeter Ferenc, Fodor István, Bács Márton Csaba és Deszke János, mindannyian az RMDSZ képviseletében újráznának. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük