Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hószánnal mentettek ki egy édesanyát és kislányát a Kommandóra vezető útról

Hószánnal mentettek ki egy édesanyát és kislányát a Kommandóra vezető útról Kovászna megye

Több autó is elakadt vasárnap délután a Kovászna és Kommandó közötti útszakaszon a csúszós út miatt. Egy édesanyát és kislányát hószánnal vittek fel Kommandóra a hegyi csendőrök.

Hirdetés
Hirdetés

A Kovászna Megyei Csendőrfelügyelőség tájékoztatása szerint vasárnap több hívás is érkezett a 112-es segélyhívón arra vonatkozóan, hogy autóvezetők szorulnak segítségre a Kovásznát Kommandóval összekötő, 14-es számú községi úton, ugyanis a hóval és jéggel borított úttest miatt nem tudnak tovább haladni.

A kovásznai hegyicsendőr-állomás két munkatársa a helyszínre sietett, és miután megállapították, hogy az elakadt autósok között egy kisgyerekes család is van, az édesanyát és a kislányát hószán segítségével biztonságban elszállították a kommandói szállásukra. Az autót vezető édesapa az út felszabadítása után csatlakozott hozzájuk.

A hasonló helyzetek elkerülése érdekében a csendőrség azt tanácsolja a Kovászna megye hegyvidékére utazó turistáknak, hogy szereljék fel megfelelően járműveiket, tájékozódjanak a közlekedési- és útviszonyokról, ugyanakkor ne hajtsanak rá elszigetelt vagy nehezen járható utakra, amelyeket elzárhat a hó.

Fotó: Kovászna Megyei Csendőrfelügyelőség

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások