Felhívás!

Drónnal az Olt felett

Drónnal az Olt felett Kovászna megye

A helyi rendőrség segítségével még hatékonyabbá tennék a Sepsiszentgyörgy területén felszerelt térmegfigyelő kamerákat, illetve a modern technika, technológia nyújtotta lehetőségeket kihasználva drónnal buktatnák le a környezetszennyezőket, illegális szemetelőket.

Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője elmondta, idén prioritásként kezelik annak az irodának a létrehozását, amelyből az egyenruhások a térmegfigyelő kamerákat állandó jelleggel követnék. Így időben észrevehetnék az esetleges törvénysértéseket, és terepező kollégáikat a helyszínre irányíthatnák. De a közúti baleseteknél, különféle szerencsétlenségeknél is gyorsan értesíthetnék a kompetens hatóságokat (életmentőket, tűzoltókat stb.). Rámutatott, az állandó követésnek köszönhetően pillanatokon belül lehetne reagálni az incidensekre, hiszen a város területe, ugyanakkor a kijáratok is jól le vannak fedve kamerákkal.

Egy, a közösségi oldalon nemrég megosztott incidens apropóján – amikor a Borvíz utcában egy polgárnak kellett közbelépnie, hogy az ittas suhanc ne lopja el egy hatvanas éveiben járó hölgy biciklijét –, Hadnagy kifejtette, a polgárok nem minden esetben riasztják a hatóságokat, így számos törvénytelenség, sajnos, büntetlenül marad, az elkövető felelősségre vonás nélkül garázdálkodhat tovább.

– A riasztások száma nálunk évek óta stagnál, leggyakrabban csendháborítás, autókijáratok elállása miatt telefonálnak. Bármilyen, éppen zajló törvénysértés, agresszió esetében riaszthatnak a polgárok a 0800.800.767-es telefonszámon, hiszen mi a helyszínen megoldjuk a konfliktust, majd a törvénysértéstől függően eljárunk, vagy az illetékeseknek adjuk át az ügyet – összegzett.

Az is kiderült, a helyi rendőrök drón segítségével buktatnák le a környezetszennyezőket. A napokban az Olt partját pásztázták. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások