Felhívás!

Csendőr egy napra

Csendőr egy napra Kovászna megye

Pénteken a sepsiszentgyörgyi csendőrök is nyílt kapukkal ünnepelték születésnapjukat: számos érdekes meglepetéssel készültek, fegyverzetük bemutatása után színészi képességeiket is megvillantották, akciófilmbe illő bevetéseket szimuláltak.

A délelőtt 10 órakor kezdődő eseményre közel 300 gyermek látogatott el, akik ujjongva vették szemügyre a csendőrök fegyverzetét, járgányait, majd érdekes közelharc-gyakorlatokat nézhettek végig. A kicsik megtapasztalhatták, hogy miként kell kimenteni egy szakadékba zuhant hegymászót, de kutyabemutatót, illetve terrortámadás-szimulációt is végigizgulhattak.

A gyermekek távozása után a házigazdák a sajtó jelenlévő képviselőit lepték meg, akik éles bevetéseken használatos szerelésekbe bújhattak, majd egy „összetűzésen” vehettek részt, ahol agresszív tüntetőkkel kellett szembeálljanak, miközben ezek homokkal töltött palackokkal dobálták, lökdösték, szidalmazták őket.

A romániai csendőrség megalakulásának 167. évét amúgy április 3-án ünneplik: ez alkalommal ma a megyeszékhelyen tartanak felvonulást az egyenruhások.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások