Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csak a Fortyogó a tét

Tegnap sajtótájékoztatót tartott Constantin Pătru üzletember, a hat román pártot tömörítő kézdivásárhelyi koalíció összefogó embere. Elmondta: tegnap délelőttig még nem döntöttek arról, hogy melyik polgármesterjelöltet támogatják.

Hirdetés
Hirdetés

Constantin Pătru szerint a versenyben levő pártok gyakorlatilag küldöttek révén tárgyaltak velük, viszont – ahogy arról korábban beszámoltunk – az egyeztetés alapja a fortyogófürdői komplexumhoz kapcsolódott, és úgy néz ki, hogy sem Bokor Tibor, sem Balázs Attila nem ment bele ebbe a kompromisszumba.

Constantin Pătru egy másik választási bombont is bevetett: azt mondta, írásban ajánlotta fel az Incitato Fortyogó cégben lévő tulajdonrészének felét (az 50-ből 25 százalékot) a városnak annak fejében, hogy megvásárolhassa az ingatlant. (Ezt azért fura, mert a városi tanács már régen leszögezte az eladási árat, tehát elvileg bármikor megvásárolható – szerk.) Azt bizonygatta, hogy a komplexum megvásárolása számára nem ingatlanpanamát jelentene, a rendeltetésének megfelelően szeretné azt működtetni. A felújításához meglátása szerint egymillió euró szükségeltetik, ezt európai uniós alapból teremtenék elő cégtársával.

A román pártok háttérbe vonuló képviselője kifejtette azt is: mivel nem kaptak érdembeli választ egyik polgármesterjelölttől sem, így (kedd) este összeül a stábjuk, és eldöntik, melyik jelölt érdemli meg a kézdivásárhelyi románság támogatását. A For You Club ügyvezető tulajdonosa azt is elmondta: lemondtak a Nicolae Bălcescu-szobor felállításáról. Egyrészt azért, mert a fejlődést fontosabbnak tartják, másrészt rájöttek, hogy jobb etnikai feszültségszítás nélkül élni egymás mellett. Pătru a saját családjával példázódott, hiszen felesége magyar, fontos figyelembe venni a vegyes házasságban élők céljait, érzéseit is – mondta. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások