Felhívás!

Csak a foci támogatható

Csak a foci támogatható Kovászna megye

Rendkívüli tanácsülést tartottak pénteken Baróton, melynek egyetlen napirendi pontja volt: a helyi önkormányzat által támogatható sport- és kulturális rendezvényeket szervező egyesületek számára kiírandó pályázatok jóváhagyása, illetve a lebonyolításuk módszerének elfogadása.

Mint elhangzott, idén a város 170 ezer lejjel támogatja a sportolókat, ugyanannyi pénzt szán a kultúra pártolására is. Az ifjúsági tevékenységekre, illetve egyházi programokra idén nincs lehetőség pályázni.
Tanácsosi kérdésre válaszolva, a pályázatok lebonyolításával is foglalkozó városmenedzser elmondta, a törvény értelmében csak azon sportegyesületek pályázhatnak, akiknek tevékenységét országos szövetségi szinten jegyzik, s mint ilyen, Baróton egyedül csak a foci jöhet szóba.

Elhangzott, a kultúrát illetően Erdővidék Múzeumának, valamint a városnapok kulturális programjainak támogatásával számolnak a városatyák. Megjegyezték, a városnapokon fellépő együttesek kezdték elvetni a sulykot, például a vasárnap este fellépő együttes akár 80–90 ezer lejt is elkérhet a másfél óra zenélésért. Ez pedig a városnapok teljes költségének a több mint felét is kiteheti, míg Erdővidék Múzeuma, az alkalmazottak fizetését nem számítva, tavaly 18 ezer lejből gazdálkodott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások