Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cipősdoboz-akció

Cipősdoboz-akció Kovászna megye

Idén második alkalommal is megszervezi a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókja a Christmas Challenge! Let’s win together! adománygyűjtő akcióját. A felhívás elsősorban diákoknak szól, de nem csak nekik.

Hirdetés
Hirdetés

Ebben az évben is cipősdoboz-ajándékokat gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókja, az önkéntes diákokat, akik segítenek a gyűjtésben, díjazzák. Bár a járványhelyzet megváltoztatja az idei ünnepeket, a máltások úgy döntöttek, kitartanak a korábbi évek hagyománya mellett, és gyűjtést szerveznek a rászoruló gyerekek részére.

Idén is cipősdobozba csomagolt ajándékokkal lepik meg a gyermekeket, a gyűjtésben pedig a sepsiszentgyörgyi diákokat is segítségül hívják. A versenyfelhívás az 1-12. osztályos diákoknak szól, akik különböző kategóriákban nevezhetnek be (1-2. osztály, 3-4. osztály, 5-6. osztály, 7-8. osztály, 9-10. osztály és 11-12. osztály). A feladat nagyon egyszerű, a lényeg, hogy minél több ajándékdobozt gyűjtsenek, készítsenek, a cél pedig az osztály létszámának felénél több ajándék felajánlása.

A felhívás december 16-ig tart, a csomagokat három helyszínen lehet átadni: 9-én az OSK-stadionnál, illetve 16-án a Lenin negyedi Amigo üzlet előtt, délutánonként 16 és 18 óra között. A csomagokat nemcsak osztályközösségektől várják, egyéni adományokat is elfogadnak. Arra kérnek mindenkit, ne tegyenek romlandó élelmiszert a dobozba, viszont tartós élelmet, ruhát, játékot szívesen fogadnak. Ugyanakkor rá kell írni, hogy hány évesnek és milyen nemű gyereknek készült az ajándék.

Tavaly több mint 15 osztályközösség csatlakozott az akcióhoz, és 300 csomagot sikerült összegyűjteni, az idei cél pedig 500 ajándékcsomag – mondták el a szervezők. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük