Felhívás!

„Boldog vagyok, ha adhatok”

„Boldog vagyok, ha adhatok” Kovászna megye

Szombaton 15 órától a kézdivásárhelyi Gábor Áron téren a jelenleg Angliában élő, céhes városbeli Héjja Tamás kezdeményezésére helyi civil szervezetek önkéntesei osztottak meleg ételt.

 Három óra előtt tíz perccel a Zöld Nap Egyesület, a Kézdi.info információs portál, a Nők Egyesülete és a 34. számú Gábor Áron Cserkészcsapat felszolgálásban segítő tagjai az önkormányzat által felállított sátor előtt várták a kiosztásra szánt ételt, utóbbiak dalolva ugráltak a röpködő mínuszok ellen. Hamarosan megérkezett a 300 adag murok-krémlevest szállító Bokor Zsolt, a Kézdi.info kézdivásárhelyi munkatársa és Héjja Tamás, kinek kezdeményezésére harmadszor osztottak meleg ételt a civil szervezetek önkéntesei. Első évben diós tejbegríz, tavaly kolbászos paszulyfőzelék, míg idén murok-krémleves képezte a menüt. Az elkészült 300 adagból 60-at a pszichiátriai központba vittek, a többit a Gábor Áron téren porciózták ki.
Az ötletgazda és egyben a művelet anyagi hátterét biztosító Héjja Tamás lapunknak is nyilatkozott.
– Gyakran készítek magamnak túlélő leveseket, a ma szétosztott eledel is egy ilyen recept alapján, itthon is megtalálható alapanyagokból előállított murok-krémleves, szerecsendióval fűszerezve, amely a Vadrózsák étterem konyháján készült. Kihívást jelentett ekkora mennyiséget főzni, de úgy látom, ízlik az embereknek. Mellé a Francia pékség által az alkalomra sütött sajtos cipót, illetve a Süti Éden által készített gyömbéres–diós–mézes süteményt adjuk. Boldog vagyok, ha adhatok, és aki úgy érzi, fogadja szeretettel!
A Ráduly Attila vezette Zöld Nap Egyesület harmadik éve partnere ennek a karitatív rendezvénynek. „Decemberben a vállalkozók szerveznek hasonló jótékonysági akciót, az első meleg ételt pedig a kézdiszéki civilek osztják szét”, osztotta meg lapunkkal az egyesületi elnök. Hozzátette, idén is igazi nemzetközi csapatmunka zajlott, hiszen az eseményt népszerűsítő plakátot az előző évekhez hasonlóan az ugyancsak Kézdivásárhelyről Angliába telepedett Fésűs Tamás készítette.
Közben benépesült a főtér, az önkéntesek alig győzték porciózni az eledelt, amely félóra alatt elfogyott. Volt, aki otthon maradt családtagjainak is vitt ebédet, mások helyben fogyasztották el a gőzölgő finomságot. Páll László István ismerőseitől hallott az eseményről, és családjával várt sorára. „Jónak tartom a kezdeményezést, hiszen itt szegények és tehetősebbek egyaránt elfogyaszthatnak egy finom ebédet”, fejtette ki. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.