Felhívás!

Boksz- vagy focimeccs?

Boksz- vagy focimeccs? Kovászna megye

Egy, a szerkesztőségünkbe eljuttatott üzenet írója arra panaszkodott, hogy a hétvégén lezajlott, Bardoc és Nagyajta közötti negyedik ligás labdarúgó-mérkőzésen a házi­gazdák, vagyis a bardociak, a rendőrök szeme láttára verték meg a nagyajtai játékosokat, így próbálván magukat nyugtatni az elszenvedett vereség miatt. A mérkőzés ugyanis 2-1-es nagyajtai győzelemmel végződött.

A történteknek utánajárva, először Fekete Zsoltot, a nagyajtai Hargita Sportegyesület alelnökét kérdeztük. Érdeklődésünkre elmondta, hogy egészen pontosan egy korábban Gelencén futballozó nagyajtai játékos került a bardociak célkeresztjébe, akit egyszer megütöttek még a játék előtt, akkor gyomron, másodjára pedig a játék végén, akkor arcon, úgy, hogy az orra vére is eleredt. Mint mondta, nem ez az első eset, hogy a bardociak házigazdákhoz méltatlanul viselkednek. „Nem elég, hogy ütöttek, nagy mellénnyel még arra is megkértek minket – mintha az útról szedtek volna össze –, hogy lehetőleg ne törjük össze az öltözőjüket”– részletezte.

Hozzáfűzte, két évvel ezelőtt, amikor Ozsdolán a bardoci játékosokat bántalmazás érte, épp velük, a nagyajtai futballistákkal csináltattak csoportképet egy nagy transzparens előtt, melyre az volt írva, hogy mondj nemet az erő­szaknak. „Úgy látszik elfelejtették, hogy akkor közösen álltunk ki az erőszak ellen”– összegzett, megjegyezve, hogy az eset kapcsán panaszt nyújtottak be a megyei labdarúgó-szövetséghez.

Tókos Jenő, a bardoci Prima Sportegyesület elnöke a verekedésről szóló híresztelést határozottan cáfolta, mint mondta, volt ugyan a játékosok között egy „összefutás” a meccs végén, de más említésre méltó eseményről nem tud. „Ha valami történt volna, hívtak volna a fegyelmi gyűlésbe, de senki nem értesített semmiről” –hangoztatta.

Oláh Józseftől, a Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség elnökétől annyit tudtunk meg, hogy a nagyajtai klub küldött ugyan nekik e-mailben egy panaszt, de abban tények nem voltak leírva, így arra kérte őket átiratban, hogy részletezzék a történteket, s akkor a jövő keddi fegyelmi gyűlésen tárgyalnak róla. Annyi viszont bizonyos, hogy sem a játékvezető – márpedig egy I. ligás bíró vezette a mérkőzést –, sem a megfigyelő nem tett említést az incidensről, sőt még a partjelzőket is megkérdezték, de ők sem láttak semmit.

– Szél fúvatlan nem indul, valami történhetett a meccsen, de nehéz így fegyelmi döntést hozni, ha senki nem látott, nem hallott semmit – állapította meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. november 30., 20:14
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Az 1 ligás játékvezető nem is láthatta a meccs végi ősszetűzest mert mikor történt ő már az öltözöben volt . Es valóban hozzá ütötek az egyik jatekoshoz . Ugyanis szemtanúja voltam . 1 méterre voltam az esettöl és persze a rendőrök tétlenül nézték.

 • User
  Dátum: 2017. december 2., 19:48
  ÉRTÉKELÉS: 4

  azt en is elhiszem hogy senki nem latott semmit de hogy egy rendor a3 bol nem latott semmit ez hambuk de hol volt a megfigyelo aki toveny szerint az utolso kene legyen a sportpalya elhagyasara es kerem a felelosegre vonasat es a bardoci rendoroknek ko mivel nem a renddel hanem a lazittassal foglalkoztak