Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bizonytalan évkezdet

Bizonytalan évkezdet Kovászna megye

Barót város legutóbbi tanácsülésén, hosszú idő után ismét felmerült a kérdés: lehet-e az adót online, illetve bankkártyával fizetni? A polgármester szerint a hivatal pénztáránál használható a bankkártya, aki online szeretne utalni, számítson arra, hogy az utalási költség is az adófizetőt terheli.

Mint arról beszámoltunk, a tavalyi legutolsó tanácsülésen a tanácsosok jóváhagyták a 2020-as évre vonatkozó adók és illetékek mértékét Barót város területén, azok a tavalyhoz viszonyítva 4,6%-kal emelkedtek az országos infláció mértékéhez való kiigazításként. A városatyák akkor azt mondták, az adótörvénykönyv szerint ennyit minden önkormányzatnak köteles emelnie.

Hirdetés
Hirdetés

A pénzügyeknél maradva, a tanácsülésen az is elhangzott, hogy egyelőre nem tudni, mikor lesz a városnak költségvetése 2020-ra, hiszen ez az év már kormányszinten is meglehetős bonyodalmakkal kezdődött, melyek a helyi önkormányzat munkájában is éreztetik hatásukat.
– Egy olyan évnek nézünk elébe, melyben egyelőre nem lehet tudni, hogyan és mi lesz, azt sem, hogy mikor lesznek a választások és a többi – vetítette előre a bizonytalanságot Lázár-Kiss Barna polgármester. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 13., 8:13
  ÉRTÉKELÉS: 3

  a Polgiur arra is gondoljon munkaba is jarunk,nincs idonk sorban allni.
  Orvendjen ha utalnank online,ot a koltseg ne zarvarja!
  a mai vilagban minden szamlat lehet fizetni online,de baroton a vizet es az adot nem!
  Allni sorban jo sokat mert a kasszasnoi mindenkivel diskuralnak,vegig kell hallgatni egyenkent oket

 • User
  Dátum: 2020. január 13., 14:16
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Ideje volna Baroton is modernizalni,szukseg van az online fizetesre,es ne aggodjanak azon,hogy dijat kell a nep fizessen az utalasnal. Igy se aggodnak miattunk,ihatatlan viz,koszos hangos varos,tudjuk kik miatt,hiaba van >>csendtorveny<<