Felhívás!

Baróton is megvetette lábát a DEPO

Baróton is megvetette lábát a DEPO Kovászna megye

Szerdán megnyílt a DEPO építőanyag-lerakat baróti üzlete a város Köpec felőli kijáratánál, a Stadion utcában. A nyitást, mint azt Boér Lehel tulajdonostól megtudtuk, szándékosan időzítették szerdára, hiszen az köztudottan piacnap Baróton, ilyenkor sokan bejönnek faluról is.

Ottjártunkkor, legalábbis az üzlet előtti autók számából ítélve, meglehetősen sokan érdeklődtek a közel ezer négyzetméteres fűthető felületen és a még ugyanekkora alapterületű hidegraktár-felületen kínált bőséges termékválaszték iránt. Az erdővidéki felmenőkkel rendelkező tulajdonos azt mondta, Kézdivásárhely, Kovászna, Sepsiszentgyörgy után elérkezettnek látták az időt a baróti üzlet megnyitására is, egyrészt azért, mert Erdővidéken eddig nem volt egy ilyen minőséget nyújtó, korszerű barkácsbolt, másrészt azért is, mert azt tapasztalták, Erdővidéken van érdeklődés a termékeik iránt, hiszen sepsiszentgyörgyi üzletüket a múltban meglehetősen sok erdővidéki is felkereste, onnan ellátni a vidéket pedig már nem volt gazdaságos.

Az sem mellékes, hogy az üzlet 18 erdővidéki személynek nyújt munkahelyet, akik, mint azt mi is megtapasztaltuk, készségesen állnak a vásárlók rendelkezésére.
– A termékekkel kapcsolatban üzletünkben bárkinek szívesen adunk tanácsot is, ha hozzánk fordul. Igyekeztünk új kollégáinkat előzetesen felkészíteni ilyen szempontból is – nyugtázta.
Másrészt úgy fogalmazott, az üzlet kínálata igyekszik minden igényt kielégíteni, de minden régiónak, így Erdővidéknek is megvannak a sajátosságai, a termékigényei, amihez egy bizonyos idő eltelte után nyilván nekik is alkalmazkodniuk kell.

Ami az árakat illeti, Boér óvatosan fogalmazott. Azt mondta, a tendencia egyértelműen felfelé mutat, vagyis az árak emelkedtek, és ez a jövőben sem lesz másképp, hiszen „nincs rend a világban”, nem lehet egyensúlyhelyzetbe hozni az árakat vagy kialakítani egy egészséges üzletpolitikát. „Minden kétséget kizáróan a közelünkben dúló háború is rányomja bélyegét az árakra” – tette hozzá.

Ugyanis mind Ukrajna, mind Oroszország világszinten vezető nyersanyag-beszállítóknak számítottak, és ebbe az ellátási folyamatba beleszólt a háború. Elsősorban a fém- és a kohászati termékek előállítása lett költségesebb emiatt, de emelkedni fognak az építőanyagok árai is. Boér Lehel szerint ebben a helyzetben nem érdemes párna alatt tartani a pénzt (már akinek van – szerk.), hiszen az egyre kevesebbet fog érni. Érdekességként jegyezte meg, hogy hazánkban román kézben már alig van építkezési-alapanyag termelés, ezek zömét multinacionális cégek állítják elő, akik már nincsenek tekintettel arra, hogy szegény az ország, oda viszik az árut, ahol többet fizetnek érte.

– Azt is el kell mondani viszont, hogy a mi igényeink is nőttek, hiába mondják egyesek, hogy az életszínvonalunk nem fejlődött semmit az utóbbi harminc évben. Az élelmiszerek után az építőanyagok a legfontosabbak az embereknek, hiszen mindenki igyekszik házát, lakását, környezetét rendben tartani. És az emberek nyitottak az újdonságok iránt: megfigyelhető például, hogy a napelemes rendszerek, a szigetelő anyagok piaca évről évre növekszik, sokan fektetnek a vidéki házak fűtéstechnológiájába, nagyon keresettek például a fürdőszoba – kellékek is – nyomatékosította.

Ilyen szempontból Erdővidék vagy legalábbis Barót és környéke nyílt terep: legtöbb helyen ugyanis kiépítés előtt van a víz- és szennyvízvezeték-hálózat. Csak remélhetjük, hogy a vidék fejlődésének, a fiatalok helybeli megtelepedésének élő láncszeme lesz a most Baróton megnyílt DEPO is: a választékért, a korszerű termékekért, anyagokért már nem kell idegenbe menni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. május 19., 7:26
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nem beszélt semmit a finanszirozási lehetőségről, ugyanis nem mindenkinek van lehetsége azonnal kifizetni a vásárolt terméket. És a szállítás? Mindez Brassóban biztosított. Az jó, ha legalább mentalitásvátásra képezik ki az alkalmazottakat, mert sokhelyen bunkók és pökhendiek.

 • User
  Dátum: 2022. május 19., 10:00
  ÉRTÉKELÉS: -1

  ha nincs penzed neked ingyen kene adjak? egyszer keresd meg a reavalot hanem kerj kolcson ismerostol vagy tudsz a banktol is. Azt se tudod kiszallitjak vagy nem de osztod az eszt hogyan kene! Helyetted fel is szereljek? Jobb helyeken az ilyen kotekedoket jobb ha kikergetik se penze se kocsija amivel hazavihetne kotekedik, okoskodik melleje