Felhívás!

Baróti parkolóigények

Baróti parkolóigények Kovászna megye

Baróton egyszerű szemrevételezéssel is meg lehet állapítani, hogy sokkal több autó van, mint amennyit a város parkolói elbírnának, ezért az autós embernek gyakran kell rövidebb-hosszabb ideig keresnie, hogy hol is tudjon megállni. Vagy pedig vár, míg felszabadul egy hely.

Az elmúlt időszakbeli modernizálásokkal egyetemben viszonylag sok parkolóhelyet kijelölt a városvezetés, azokon egyelőre szabadon lehet parkolni. Azért egyelőre, mert a tömbházak lakóinak részéről újszerű igény fogalmazódott meg: bérbe vennék a parkolókat.

Már régebb is tapasztalhattunk a városban olyant, hogy a járműtulajdonos felírta a tömbházlakás falára a rendszámtáblája számát (ami szerinte azt jelentette, hogy az előtte levő parkolóhely automatikusan az övének számít), bár erre semmilyen rendelkezés nem jogosította fel. Ebből aztán olykor-olykor jó egészséges veszekedés is kialakult, mint ahogy valószínűleg manapság is gyakorta vita tárgyát képezi, hogy egy adott parkolóhely éppen a földszinti vagy esetleg az emeleten lakó gépkocsi-tulajdonost illeti meg.

Talán éppen azért, hogy valamilyen rend teremtődjön ilyen tekintetben, többen jelezték, hogy amennyiben az lehetséges lenne, bérbe vennék a parkolókat – kérésüket Molnár Orsolya tanácsos továbbította a városvezetés felé a legutóbbi tanácsülésen. A város polgármesterének álláspontja egyelőre semleges: azt mondta, nehéz diónak számít döntést hozni a parkolók bérbeadásáról, mert arról pró és kontra vélemények is vannak.

– Mi van akkor, ha valaki reggel elmegy dolgozni az autójával, és a helyére senki nem tud beállni egész nap, mert az egy bérelt parkoló? Lehet beszélni erről, de nem tudom, mit szólnának hozzá azok az autótulajdonosok, akiknek nem jutna bérelt hely – morfondírozott Lázár-Kiss Barna.

Hozzáfűzte, mindenki a tömbházlakása ajtajához lehető legközelebbi helyet szeretné magának, ám mint azt utólag Nagy István tanácsos megjegyezte, erre is lenne megoldás: a parkolóhelyeket liciten kellene kiadni, a jobb helyekért magasabb bérleti díjat lehetne kérni. Felvetődött a tömbházlakások mellett valamikor gomba módra épült és szaporodott garázsok ügye is. Incze István kérdésre, miszerint be vannak-e ezek jelentve, adóznak-e utánuk tulajdonosaik, a város elöljárója azt felelte, bizony, nem mindenki fizet. Úgy vélte, bár az ügy igen kényes, a garázsok helyzetét is előbb-utóbb „rendeznie” kell a városvezetésnek. Nagy István szerint erre most van jó alkalom, amikor az elöljáró a tanácsosok többségének támogatását is magáénak tudhatja.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. január 5., 7:54
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Na meg ilyet !!!! Hol van meg egy ilyen nyomorult varosnak nevezett helyseg ahol liciten lehet parkolo helyet berelni? Azzal kellene foglalkozni,hogy egyeseknek van 2 auto a tombhaz elott es estere meg jon a ceges dubajavan elfoglalja a harmadikat ! Vagy van olyan, hogy a regi lestrapalt auto all a parkirozoban honapok ota es foglalja a helyet ,mert o vett egy masodikat,ezen kellene elgondolkozni ! En is ugy fizetem az adot mint mas es nincs hova beallni mert a tombhaz elott van 5 parkirzo hely es van 15 auto!