Felhívás!

Bárányvágásokat jelentettek

Bárányvágásokat jelentettek Kovászna megye

Furcsa esetről számolt be a Kovászna megyei főállatorvos. Kiderült, háromszéki gazdákat azt követően bírságoltak a hatóságok, miután valaki rávette őket, hogy kamera előtt hagyományosan vágják le állataikat, majd – az illetékes szerint – a „filmes” elferdítve mutatta be a ceremóniát.

Dr. Sikó Barabási Sándor megyei főállatorvos szerint az emberek tudatlanságát használták ki: a gazdákat egyesek arról győzték meg, hogy a „hagyományos bárányvágást” szeretnék lencsevégre kapni, ám a filmecskéket végül nemzetközi állatvédő fórumokhoz küldték tovább. Az állatvédő fórumok utólag felelősségre vonták a háromszéki hatóságokat.

– Az egész incidens úgy volt kidomborítva, hogy háromszéki nagyobb farmokon kegyetlenül mészárolják a bárányokat. Ez így, ebben a formában nem igaz. A lefilmezett személyek saját fogyasztásra, illetve szomszédjuknak vágták le a bárányokat. A törvényeket be kell tartani, de az sem korrekt, hogy rászedek egyeseket, „hagyományos háztáji vágás” jelszóval filmezek, aztán más, félrevezető címet adok a filmnek a közzétételkor. Ez félretájékoztatás! Intézkedéseket tettünk az ügyben, és fejenként 3900 lejre bírságoltuk meg a bárányokat levágó szeélyeket, illetve a rendőrség is nyomozást indított – figyelmeztetett dr. Sikó.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. május 7., 20:08
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Ez sületlenség . Kik vettek rá kiket bárányvágásra ? Nem hiszem ,hogy csak úgy átverték a gazdákat . Ha velem cseszett volna ki ,holmi filmes ,hát megnézhetné magát az biztos . Nem -e a Meszesek ,Faszenesek , Tehenesek sorozat címén aljaskodott valamelyik koca filmes gazember . Ki kell deríteni doktor úr ,ebben őn is jó sáros .

  • User
   Dátum: 2020. május 8., 16:34
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Enyhe kifejezes, “ hogy jó sáros” , maskepp is lehetne fogalmazni!Egy ujabb nyilatkozat a sajtonak, a nepnek pedig hulyites, jobban mondva nephulyites! Na pont o fog majd fenyt deriteni a tortententekre, esteleg majd kodositeni fog! Azt erti igazan!