Felhívás!

Az Írisz-házasok is a valós világot áhítják

Az Írisz-házasok is a valós világot áhítják Kovászna megye

Nagyon várják már, hogy újból közösségbe járhassanak, az átlagnál is jobban megviseli őket a bezártság: nyugtalanok, frusztráltak – mondta lapunknak Makkai Péter lelkész, a Diakónia Keresztyén Alapítvány által működtetett intézmény igazgatója az oda nappali foglalkoztatásra járó, fogyatékkal élő fiatalokról.

Kis kezdeti hezitálás után a virtuális térben tartották a kapcsolatot a korábban a közösségbe járó fiatalokkal, laptopot is adtak azoknak, akiknek nem volt eszközük a csoporthoz csatlakozáshoz.

– Nem volt könnyű, menet közben tanultunk bele az online oktatásba, de nálunk is megvan az átlagos iskolai jelenléti arány. Múlt héten egy felmérés is készült arról, a gondozottak, szülők véleménye szerint hogy működött ez a tevékenység, most folyik a kiértékelés – mondta Makkai Péter.

Az intézmény munkatársai ugyanakkor bekapcsolódtak az önkormányzat által a lakosságnak juttatott csomagok (maszkok, fertőtlenítőszerek) szétosztásába is, Árkoson is segítettek egy hasonló akcióban, de az Írisz házas fiatalok családjainak is adtak élelmiszercsomagot és maszkokat. Néhányan közülük a kőröspataki kertészetben is átvállalták azt a munkát, amit normál módon a sérült fiatalok szoktak elvégezni. Nagyon pozitívak, lelkesek, kitartóak – értékelte a lelkipásztor kollégái magatartását a járványhelyzetben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.