Hirdetés
Hirdetés

Az együttlét is ajándék

Az együttlét is ajándék Kovászna megye

Családias hangulatban zajlott kedden a sepsiszentgyörgyi Írisz Ház által szervezett karácsonyi vásár, amelyen az ott foglalkoztatott fogyatékkal élő fiatalok alkotásait árulták. A sikerre való tekintettel jövő hétre újabb vásárt tervez a házat működtető Diakónia Keresztyén Alapítvány, a bevételt a fiatalok téli táboroztatására fordítják.

Advent előtt, ünnepváró hangulatban mindig karácsonyra készülnek az Írisz Ház kreatív műhelyében, ezúttal az újrahasznosítás is nagy szerephez jutott, már megkopott díszeknek, mindenféle apróságnak új értéket adtak felújítás, egyedi díszítés által, de „a semmiből is alkotnak” – mondta Olcsvári Tünde, az Írisz Ház vezetője. Az Írisz Ház üzletéből, ahol a külföldi adományokat értékesítik, néhány más apróság, karácsonyi égősor, ünnepi pulóverek, ruhaneműk is gazdagították a kínálatot.

Hirdetés
Hirdetés

A vásár mindössze két órát tartott, de várakozáson felüli sikere volt, mindenkinek nagy élmény volt, már csak az együttlét miatt is.

„Mi készülünk táborba, járvány ide vagy oda. Szeretnénk szánkózni, hógolyózni, nagy vidámság szokott lenni olyankor. Bizakodunk, hogy lehetséges lesz megszervezni” – zárta beszélgetésünket Olcsvári Tünde.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük