Felhívás!

Autóroncsot égetett

Autóroncsot égetett Kovászna megye

Minap arról értesítették a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Felügyelőség munkatársait, hogy hétvégén Gidófalván egy személy – miután elbontott egy személygépkocsit – meggyújtotta a bontásból származó hulladékot, alkatrészeket – tájékoztatott Cândea Lucian-Florin, a felügyelőség vezetője.

Elmondta, a riasztást követően azonnal a helyszínre siettek (képünk) főképpen azért, hogy a felelőtlen személy ne gyújthasson meg más alkatrészeket, illetve azért is, hogy utólag ne tüntesse el a törvénytelen égetésre utaló nyomokat. Cândea rámutatott, a szabálysértőre ugyan 6 ezer lejes bírságot szabtak ki (és elrendelték a helyszín feltakarítását), ám a két éve érvénybe lépett, idevágó törvény tükrében, ha az illető 15 napon belül kifizeti a bírságot, akkor a büntetés minimumának – vagyis 3 ezer lejnek – a felét kell törlesztenie, és akkor 1500 lejjel megússza a felelőtlen légszennyezést.

Érdeklődésünkre kiderült az is, hogy Háromszéken a megbírságoltak negyede fordul az igazságszolgáltatáshoz, próbálja meg eltöröltetni a büntetést, illetve 5-10%-a egyszerűen nem fizeti ki a bírságokat (45 nap után az illetékes hatóságokat kell értesíteni a törlesztés megtagadásáról, végrehajtást kell szorgalmazni).

Idén ez már a második tetemes bírság, amit magán személyre szabnak ki a felügyelők helytelen, szabálytalan égetés miatt – összegzett Cândea. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. március 24., 8:01
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Sepsiszentgyorgyon az Orko negyedben is mindennpost problema az egetes – ejjel nappal – ide miert nem szalnak ki a kornyezetvedo szakemberek – vagy netalan nem mernek?
    Egyforman kellene eljerni mindenkivel ne kettos merce legyen alkalmazva, sajnos igy mukodik az a Rromania!!