Felhívás!

Aszfalt a Vágóhíd utcában

Aszfalt a Vágóhíd utcában Kovászna megye

A kézdivásárhelyi Vágóhíd utca esete is megerősíti: az országban zajló munkálatok zömét ténylegesen a papírtologatás, azaz a bürokrácia hátráltatja – évek óta csúszott a feljavítása. Végre idén megkezdték a munkálatokat, háromnegyed része le is van aszfaltozva.

Pénteken reggel is javában dolgoztak a Kovászna Híd- és Útépítő Rt. munkatársai, akiket az önkormányzat a versenytárgyalás végleges eredménye után meg tudott bízni a Vágóhíd utca korszerűsítésével. Az utca és lakosainak kálváriája jó pár éve zajlik, hiszen miután elektronikus közbeszerzésre került a rehabilitálása, a versenytárgyaláson alulmaradt vállalkozások rendre fellebbeztek, ami hosszas időkiesést eredményezett.

A korszerűsítés a Május 1. sarkától kezdődött, a munkások a fiatal házasoknak épített tömbházak irányába haladva végezték az alapozást, a piskótákkal kirakott járdák és kocsifelhajtók kialakítását, majd az aszfaltozást. Jelenleg az utcában található szállítási cég bejáratáig van aszfaltszőnyeg, most azon vannak, hogy a következő szakaszt is minél gyorsabban bitumennel burkolják, hogy az udvarról kigördülő nehéz teherautók ne tegyék tönkre az út alapját. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. november 7., 12:39
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Elektronikus közbeszerzés. Az ember azt gondolná, hogy 21. század.
  Egyetlen esetben működne normálisan: ha a fellebbezési idő és az azt követő tárgyalás idejét percekben szabadna mérni. Különben mitől volna elektronikus? Mert interneten hirdetik meg? Akkor miért nem interneten bírálják el, fellebbezik stb.? S közben visszaszámol az óra, mint egy megszokott internetes árverésen… Lejárt az idő? A dumának vége, a nyertes nekiáll dolgozni, a többi megy haza!
  Ez így nem elektronikus közbeszerzés, ennyi erővel meg lehetne hirdetni bárhol. Hiszen akkor van értelme interneten hirdetni csak, ha ettől a dolgok gyorsabban működnek. Ha lassabban, akkor mi értelme van?