Felhívás!

Alacsony eladósodási szint

Alacsony eladósodási szint Kovászna megye

Sepsiszentgyörgynek „nagyon alacsony” az eladósodási szintje. Gyakorlatilag a 2008–2009-es években még futó hiteleket már törlesztette az önkormányzat, mondta Antal Árpád polgármester.

Újságírói kérdésre válaszolva sajtótájékoztatóján elmondta, jelenleg a városnak két kurrens hitele van, amelyek egy része már szintén vissza van fizetve. Az egyik az Európai Fejlesztési Banktól (BERD) felvett hétmillió eurós kölcsön infrastrukturális beruházásokra, a másik pedig a kormány által meghirdetett és a kincstáron keresztül felvett ötmillió lejes hitel a szépmezői ipari park létrehozására elnyert pályázat önrészének finanszírozására.

„Tehát a városnak egyetlen hosszú távú hitele sincs, ezek mind rövid- vagy középtávúak, és a törvény által megengedett eladósodottsági szint kevesebb mint egyharmadánál tartunk, tehát nem jelent semmiféle erőfeszítést az önkormányzat számára”, emelte ki Antal Árpád. Hozzáfűzte, akár vehetnének is még fel kölcsönt, de az önkormányzatnak egyszerűen nincs kapacitása arra, hogy egyszerre nagyon sok munkálatot kövessen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.