Felhívás!

Adománygyűjtő önkéntesek kerestetnek

Kedden a miklósvári plébánián a Gondviselés Segélyszervezet erdővidéki fiókszervezetének kezdeményezésére, a tűzkárosult Elek család jelenlétében zajlott megbeszélés annak érdekében, hogy tisztázzák, ki és hogyan tudná segíteni a károsultakat, mire van a leginkább szükségük, melyek legyenek az első lépései a minden bizonnyal több hónapig is elhúzódó segélyezési akciónak.

 

A megbeszélést az Erdővidéken korábban már több család segélyezésében is közreműködő Demeter Zoltán, a Gondviselés Segélyszervezet programfelelőse vezette, jelen volt – ugyancsak az említett szervezet részéről – Pájer György és Sütő Gábor, illetve Vajda Irén falufelelős, Szőcs Hajnalka nőszövetségi képviselő, Vajda Imre miklósvári közbirtokossági elnök és a találkozó házigazdája, Fülöp László helybéli plébános. Mindenekelőtt abban egyeztek meg, hogy a család a szerdai nap folyamán az adományok fogadására bankszámlát nyit, hétfőtől (december 10.) kezdődően pedig két héten át önkéntesek gyűjtenek pénzadományokat számukra Erdővidék több településén.

Elsősorban építőanyagra és pénzre van szükségük a károsultaknak, porig leégett házukat ugyanis tavasszal szeretnék újraépíteni. A miklósvári közbirtokosság részéről az elnök máris faanyagot ajánlott fel segítségképpen, de megegyeztek abban is, hogy miután egy szakember felméri, pontosan milyen anyagok kellenek és milyen mennyiségben, azt is nyilvánosságra hozzák, a gyűjtött pénz felhasználásáról pedig elszámolnak a nyilvánosság előtt.

Néhány erdővidéki településről már jelentkeztek önkéntesek adományok gyűjtésére, de másokat is várnak, hogy minél több erdővidéki településen tudjanak gyűjteni. Jelentkezni Demeter Zoltánnál lehet a 0746.089.140-es telefonszámon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.