Hirdetés
Hirdetés

A tavasz tettre sarkall

A tavasz tettre sarkall Kovászna megye

Úgy tűnik, a Málnás községi fiatalokra igen jó hatással van az előttük álló jó példa: amióta Szotyori Angéla a polgármester, lassú, de biztos és látványos fejlődésen ment át a három település, és a közmunka is megszokott lett.

Hirdetés
Hirdetés

Ha látják, hogy a változások értük is történnek, akkor a fiatalok is hajlandóak a maguk idejét, munkáját a köz érdekének szentelni, mint a legutóbbi hétvégén is, amikor Málnásfürdőn takarítottak ki egy elhagyott területet a Málnásfürdői Ifjúsági Klub (MIK) tagjai.

A szombati akció egy spontán megmozdulás volt, a tavaszias napsütés hatására buzdultak neki a fiatalok a borvízgyár területén levő, elvadult terület felszabadításának a falubeliek által odahordott száraz ágaktól, nyesedékektől. A nagy fák alól kivágták a nagy számban felnövő magoncokat, elhordták a régi, korhadó és újabban odakerült ágkupacokat is – baráti alapon négyplatónyi rakományt szállított el egy teherautóval rendelkező személy –, s lemeszelték a fák törzsét.

A vizenyős területen ennél többet ez alkalommal nem tudtak csinálni, mondta Sala Norbert, a MIK elnöke lapunknak. A MISZ, a Málnási Ifjúsági Szervezet is készül egy hasonló takarítási akcióra saját falujában. A község lakói némileg meglepve, de elismeréssel veszik tudomásul a fiatalok tettrekészségét.

Pár nappal korábban március 15-e alkalmából szintén mindkét településen hozzájárultak a fiatalok az ünnep szebbé tételéhez, Málnásfürdőn a turulmadár emlékmű környékét készítették elő a koszorúzáshoz, a málnásiak pedig kis előadással készültek, amelyet a község mindhárom falujában előadtak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások