Felhívás!

A Rotary ott segít, ahol tud

A Rotary ott segít, ahol tud Kovászna megye

A maksai Benke-kúriához tartozó Anna-kertben lévő rendezvényterem fogadta a kézdivásárhelyi Rotary Klub jótékonysági báljára érkező vendégeket.

A helyszín szépsége, a gyönyörű színekben pompázó estélyi ruhák, jazz muzsika, finom ételek és italok, vidám mulatozó emberek jellemezték a szombati jótékonysági bált. Az ünnepség 19 órától kezdődött, ahol Fábián Helén műsorvezető köszöntötte az egybegyűlteket, majd Oláh Ágota leköszönő klubelnök adta át a Rotary-láncot a soron következő elnöknek, Román Györgynek, aki egy évig igazgatja a klubot.
A jótékonysági rendezvény már abban is példátlan volt, hogy a házi-gazda kézdivásárhelyi Rotary Klub mellett a szekszárdi, pannonhalmi, székelyudvarhelyi, gyergyói, csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi klubokból is csatlakoztak közel 38-an, illetve tiszteletét tette a Rotary-kormányzóhelyettes, Kaján János is.

A bálon gyűlt pénzösszeget a klub a berecki iskolában tanító Kozma Imre földrajztanár által elindított fotópályázat kivitelezésére, valamint egy fotóklub létesítésére fordítja, amelyhez a kézdivásárhelyi Apor Péter Szaklíceum diákjai is csatlakozhatnak. Ennek okán a bál fővédnöke Nagy Lajos fotóművész volt, a továbbiakban ő foglalkozik a gyerekekkel.

Az esten fellépett a kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes, akik a tombola árusításában is segítettek, valamint a sepsiszentgyörgyi Szőcs Botond zongoraművész és Mocanu-Prezsmer Erika előadóművész. A bál hangulatát a Koszika & The HotShots biztosította.

Az eseményhez csatlakozó, távolabbról érkező Rotary Klub-tagoknak vasárnap megmutatták a csernátoni Haszmann Pál Múzeumot és az Óriáspince-tetőt is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. július 5., 11:50
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Mennyi penz gyult ossze aztmiert nem irjak? Ja mert ugy tunik esznek isznak az urasagok jol szorakoznak a szegenyseg nevebe) Simbolismul in arta e frumos dar in politica nu face 2 bani:) Ezt Miklos ba is megmondta:)

 • User
  Dátum: 2022. július 5., 11:23
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Ezt amit koltottek a sajat szorakozasukra kaja pia zene terem berles stb Jobb elet volna siman odadni es kesz ! Kepmutato banda , sajat magukrol szol az egesz nem a szegenyekrol!