Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A régiek újráznának

Habár az államelnök már kihirdette, hogy a helyhatósági választások dátuma szeptember 27. lesz, illetve 20-án már megkezdődött a kampány, az aláírásgyűjtés, Orbaiszéken még több helyen is homály födi a teljes jelöltlistát. Néhol még tartanak attól, hogy a járvány miatt az őszi választás is elmarad.

A legtöbb településen a jelenlegi polgármesterek indulnak még egy mandátumért. Tehát Kovásznán biztos jelölt Gyerő József (RMDSZ), Zabolán Fejér Levente (RMDSZ), Barátoson Tánczos Szabolcs (RMDSZ), Nagyborosnyón Ilie Nicolae (ALDE), Kommandón pedig Kocsis Béla szintén az RMDSZ színeiben. Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) Nagyborosnyón indítja polgármesterjelöltnek Szőcs Leventét, az egykori alpolgármestert. Az RMDSZ színeiben viszont Kanyó Antal jelenlegi alpolgármester száll harcba a polgármesteri székért.

Hirdetés
Hirdetés

Fülöp Csaba, a kovásznai MPP elnök elmondta, a városban biztosan lesz EMSZ tanácsosi lista, de ennél pontosabb információval nem tud szolgálni, ugyanis még mindig folynak az egyeztetések a potenciális jelöltekkel. Hozzátette, egyelőre még azt sem lehet biztosra tudni, hogy a helyhatósági választások időpontja marad-e, vagy ismét elnapolják.

Zabolán az EMSZ még nem tett bejelentést a jelöltjéről, a PNL részéről Bârlan Milica Ștefania jelenlegi tanácsos, függetlenként pedig Pakó János indul.
Zágon az egyetlen település, ahol nem méretkezik meg többé a jelenlegi polgármester. Kis József, aki egyben az RMDSZ orbaiszéki szervezetének elnöke is, márciusban mondta el lapunknak, hogy idén már nem indul. A stafétát a 32 éves, jogi végzettséggel rendelkező Kis Gusztáv veszi át, aki a hivatalban jelenleg agrárreferensként dolgozik, és tizenhárom éve tevékenykedik az önkormányzatnál.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük