Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A rászorulókért dolgoznak

A rászorulókért dolgoznak Kovászna megye

Fennállásának ötödik évét ünnepli a Salvatore Egyesület, de az eseményre szervezett rendezvény, melyet partnereikkel tartottak volna, elmaradt. Helyette munkával ünnepelnek, önkénteseik nap mint nap segítenek a rászorulóknak.

Az évfordulót áprilisban ünnepelték volna, de a rendelkezések miatt ez elmaradt, viszont idénre is 366 tervvel készülnek, céljuk, hogy minden napra jusson valamilyen karitatív tevékenység – mondta Buna Mária.

Hirdetés
Hirdetés

Ebből most bőven akad, ugyanis a Háromszéki Közösségi Alapítvánnyal közösen segítik a rászorulókat a megyében. Sepsiszentgyörgyön hét, Kézdivásárhelyen három, Kovásznán pedig egy önkéntessel dolgoznak, és a Bertis üzletekbe helyezett adománykosarak tartalmát osztják szét a polgármesteri hivatalok listája szerint. A Salvatore önkéntesei személyre és helyzetre szabottan állítják össze a csomagot: oda, ahol csak férfiak vannak, inkább készételeket, konzerveket visznek, ahol pedig asszony is van a háznál, alapélelmiszerek is mehetnek, a gyerekeknek édességet is juttatnak – mondták.

Az egyesület önkéntesei egyébként tavaly több mint 12.500 órát dolgoztak különböző eseményeken, karitatív akciókon, illetve több ezer háromszéki családon segítettek alapélelmiszer-csomaggal. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük