Felhívás!

A miniszter feje is fő

Több körben talán sikerül a tanügyminisztériumnak is szabályoznia, pontosan hogyan is kell eljárni akkor, ha egy településen a vörös forgatókönyv szerint szerveződik az élet, a tanintézményeken belül is.

Pénteken ugyanis Sorin Câmpeanu oktatási miniszter elrendelte, hogy tekintettel a képességvizsga, illetve az érettségi meghatározó szerepére egy diák életében, a végzős évfolyamoknak jelenléti oktatásban kell tanulni a 3 fölötti incidenciával rendelkező településeken is, úgy, hogy az osztályok maximum fele lehet jelen az iskolában. Az, hogy hetenként váltanak a felek, már szintén „magától értetődő”.

A miniszter szerint amúgy is az a jellemző a végzős osztályokban, hogy a diákok fele látogatja az iskolát, ám ez egyáltalán nincs így Háromszéken, itt – hacsak nem beteg – mindenki igyekszik jelen lenni az iskolai órákon, erősítette meg Kiss Imre főtanfelügyelő is.

A Sorin Ion államtitkár által aláírt, március 7-i keltezésű „instrukciók” szerint nyolcadikban maximum 15, a középiskolai végzős osztályokban maximum 17 tanuló lehet jelen, és így ez a mérvadó, ha a teljes osztálylétszám kisebb vagy egyenlő e számokkal, akkor mindenki jelen lehet az iskolában.
Megyénkben jelenleg hat település van vörösben, köztük Kommandó, ahol már 4 Covid19-es eset is 4 ezrelékes fertőzési mutatót eredményez, viszont a helyi Horn Dávid Általános Iskola jelenlegi nyolcadikosai is mindösszesen 4-en vannak, így számukra nem jelent változást az új szabályozás, továbbra is úgy járnak iskolába, mint eddig.

Ugyanez a helyzet sok más falusi iskolában is, általában kicsik az osztálylétszámok, és ha összevont osztályokról beszélünk is, a többi gimnáziumi évfolyam már az 1 ezreléket meghaladó incidenciájú településeken sem járhat iskolába. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.