Felhívás!

A legjobbak jutalma

A legjobbak jutalma Kovászna megye

Kihirdette a sepsiszentgyörgyi városháza a Szent György-ösztöndíjra jogosult diákok névsorát. Úgy esett, hogy – nem először – a legmagasabb pontszámokat zsinórban a Székely Mikó Kollégium diákjai kapták.

A 3000 lej értékű ösztöndíjjal 2010 óta honorálja a végzős diákok kiváló tanulmányi eredményeit a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, az elismerés jelzésértékű a diákság fele, hogy érdemes erőfeszítéseket tenni a jó eredmények érdekében. A december 4-i határidőig 15 érettségi előtt álló középiskolás nyújtotta be pályázatát a Mikó mellett a Mikes Kelemen Elméleti Líceumból és a Mihai Viteazul Középiskolából.

A Vargha Fruzsina alpolgármester, Kondor Ágota, Zsigmond József, Magyarósi Imola, Ambrus Zsombor, Liviu Vasile Comaneci és Kolcza István városi tanácsosok alkotta zsűri idén Kovács Petrának, Kotró-Kosztándi Annának, Simon Zsók Anettnek, Boga Zsombornak és Csiszér Csanádnak ítélte az ösztöndíjat, illetve az elbírálási kritériumok szerint ők érték el a legmagasabb pontszámot. Számításba veendők ilyenkor a középiskolás évek tanulmányi átlaga, a nemzetközi, országos és megyei versenyeken elért helyezések, illetve a szervezési képességek, önkéntes tevékenység a diáktanácsban vagy civil egyesületekben. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.