Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A helyszín még nem biztos

Keddi sajtótájékoztatóján Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester arról is beszélt, hogyan képzeli el a kommunizmus múzeumát, melyre a város már magáénak tudhat egy 9 és fél millió eurós, célirányos uniós támogatást, pontosabban az Országos Helyreállítási Program keretéből.

„A leendő múzeum a maga valóságában, a jó és rossz oldalával mutatná be a kommunizmust, nyilván kicsit hangsúlyosabban a magyar közösség szempontjából” – részletezte Antal Árpád. A kommunizmus múzeumának a legideálisabb helyszíne a szakszervezetek művelődési háza lenne, de annak még mindig tisztázatlan a jogi helyzete, az állam, illetve az államvagyont kezelő pénzügyminisztérium gyakorlatilag nem is tud arról (nem szerepel ilyen néven, ilyen címen, illetve a telekkönyvi nyilvántartásában hasonló ingatlan), hogy a szentgyörgyivel együtt országszerte tizenkét hasonló ingatlan vár arra, rendeződjön a sorsa. Az önkormányzat addig nem tehet semmit, hiába zavaró mindenki számára a lepusztult épület és az ott tanyázó kétes személyek hangoskodása, bandázása.

Hirdetés
Hirdetés

Ha a következő két hónapban mégis születne valamilyen megoldás a tárgyalások nyomán, akkor ott lesz, ha mégsem, akkor a dohánygyár 50-es években épített szárnyában kapna helyet a múzeum, amelyben még kis lakások is kialakíthatók lennének, ezeket akár ki is bérelhetnék a kommunista életérzést megtapasztalni vágyók. Itt minden annak a korszaknak a napi realitását tükrözné: retrobútorok és -szőnyegek, -függönyök között az akkori fekete-fehér tévében menő műsort nézhetnék a bérlők, és az áramszünetek sem hiányoznának – idézte a nem is olyan régi, de már történelmi időket Antal. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük