Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A hegyekben edződött csoport

A hegyekben edződött csoport Kovászna megye

Tízéves fennállását ünnepelte március 26-án, szombaton az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) háromszéki Kisbakancsosok túracsoportja, melyet Gáspár László alapított 2012-ben. Az általa vezetett túrák azóta hihetetlen népszerűségre tettek szert, alkalmanként akár kétszázan is elindulnak a hegyekbe. Az évfordulós túrára, mely a Sugásfürdőről a Görgő-csúcsra vezetett és vissza, 121-en jelentkeztek.

Amikor Gáspár Laci és Melinda – mindketten régi EKÉ-sek – családot alapítottak, és megszületett a lányuk, úgy gondolták, kicsit másképp kell majd alakítaniuk túrázási szokásaikat, így gyermekes útitársakat kerestek maguk mellé. Ekkor született meg a Kisbakancsos mozgalom.

Hirdetés
Hirdetés

Mint a túravezető elmondta, az azóta megszervezett 83 túrából az első marad az egyik legemlékezetesebb, mert bátorság kellett ahhoz, hogy újságban is meghirdessék szándékukat. Akkor 34-en gyűltek össze, és mentek együtt a Görgőre. A tizedik évfordulón pont az első túrát ismételték meg, és ehhez gyönyörű idő adatott meg.

Szombaton a kisvonatozás volt az egyik extrája a kirándulásnak, hiszen a gyermekek többsége azzal érkezett meg Sugásfürdőre, míg a felnőttek busszal indultak el a gyülekező helyről, a Kálvin-térről. Sugásfürdőről felmentek a Görgőre, majd a Gyertyános kutat és a Szármány pusztát érintve érkeztek vissza Sugásfürdőre.

A 6 kilométeres sétatúra után, délután a Fidelitas hotelben megtartott kis ünnepséggel folytatódott a nap. Tíz év történetéből csak pár túra fért bele a csoport-alapító vetített képes előadásába, majd kötetlen hangulatban, tánccal, beszélgetéssel telt az idő, a csoporttagok pedig köszönetképpen a sok élményért megajándékozták Gáspár Lacit álmai fényképezőgépével, egy Panasonic Lumix-szal.

A csoportalapító elmondta, marad a tavaly életbeléptetett rend szerint a havi egy túra megszervezésénél. A legközelebbi áprilisban a Fogarasi-havasokba vezet, ahol a krókuszok virágzását akarják tetten érni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük